Najnovije

DODIK O NEODLASKU NA TRAMPOVU INAUGURACIJU: Terorista Al Kaide lakše dobije vizu za Ameriku!

Milorad Dodik, predsednik RS, obavestio je juče organizatore svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, da je morao da otkaže najavljeni dolazak u Vašington, jer nije dobio vizu za ulazak u Ameriku.

Dodik (Foto: RIA)

- Predsednik RS je zahvalio na pozivu koji je primio da učestvuje u svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa. Sam put iziskuje više dana za pripremu, a nedobijanje vize je onemogućilo da se iste blagovremeno učine - saopšeno je iz Kabineta predsednika RS.
On je, uz izraze zahvalnosti, preneo i očekivanje da će se s ljudima iz nove administracije predsednika Trampa sresti u najskorije vreme i da odlaganje susreta iz navedenih razloga neće sprečiti izgradnju konstruktivnijih odnosa i boljeg razumevanja, navodi se u saopštenju.
- Nisam još dobio vizu za odlazak u SAD. Mene niko ništa nije obavestio, ne znam da li je ili nije odbijena. Uglavnom, suviše je kratko vreme da bih sada potvrdio avionske karte, da ih uplatim, da rezervišem hotel.
Ide još ljudi sa mnom, to nije mali novac, nisam mogao da prihvatim da se to sve plati, a s neizvesnošću dobijanja vize. A, sa druge strane, da zbog toga trpi budžet RS. Sad mi je žao što sam uopšte podneo zahtev za vizu - kazao je Dodik.
On ističe kako veruje da će s novom administracijom imati bolji kontakt. - Što se tiče ovog trenutka, nisam hteo da trgujem s interesima RS, i to nekima u Ambasadi SAD u Sarajevu nije odgovaralo, i zato sam 15 dana čekao vizu, što je neverovatno. Verovatno je nekom pripadniku Al Kaide lakše ući u Ameriku, nego meni - rekao je Dodik.
Izvor: Nezavisne novine

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA