Najnovije

BiH pod kolonijalnom upravom

Devetog januara ove godine, održat će se proslava Dana Republike povodom 25 godina postojanja Republike Srpske. Bilo je predviđeno da se tim povodom održi i policijska parada. Toj paradi je trebalo da prisustvuje i Treći pješadijski puk Oružanih snaga BiH koji je sastavljen od Srba i koji je nekad učestvovao u stvaranju Republike Srpske. Postignut je dogovor sa Ministarstvom obrane BiH da taj puk bude prisutan na paradi kao i njegov vojni orkestar.

Emil Vlajki (Foto: UNS)

Piše: Emil Vlajki I tada se desila jedna nezamisliva stvar, nezabilježena u svjetskoj historiji međunarodnih odnosa!
Tim arogantnim, bahatim i prljavim događajem se još jednom pokazalo da je Bosna i Hercegovina najviše ponižavana zemlja na svijetu. A ta poniženja su uperena prvenstveno protiv srpskog naroda, i u korist Bošnjaka/muslimana. Naime, od jučer smo dobili, pored Suda, Tužilaštva i Ustavnog suda BiH i novog „tumača“ pravnog sistema ove zemlje: NATO pakt!? Citirajmo:
Komandant NATO Štaba u BiH, brigadni general američke vojske Žizel Vils kazala je za novinsku agenciju Patria da nijedan pripadnik OS BiH ne smije učestvovati na obilježavanju Dana RS. „U ovom trenutku, učešće bilo kog pripadnika OS BiH u bilo kojem dijelu programa Dana Republike Srpske 9. januara predstavljalo bi kršenje Zakona o odbrani: prema zakonu, te osobe bi podlijegale disciplinskim mjerama, uključujući i otpust iz vojne službe“. Nevjerojatno ali istinito! NATO je, prvo, bombama i lažima zasipao Srbe, a sada ga i pravno uništava!
S druge strane, Predsjedništvo BiH, je trebalo da osudi taj arogantni kolonijalizam, ali je šutjelo kao zaliveno. A Ministarstvo obrane BiH mijenja svoje prvobitne odluke o učešću Trećeg pješadijskog puka u paradi, to jest ukida u potpunosti tu odluku i povinuje se željama NATO gospodara! Time se, po tko zna koji put pokazalo da Bosnom i Hercegovinom vladaju Vašington, Brisel, MMF i NATO, te da ta zemlja nema ni 'S' od suverenosti.
Srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, umjesto da, iako u manjini u Predsjedništvu, osudi to sramno podaništvo, nudi neke „štosove“ kako da se izbjegne NATO naredba i da se Treći puk ipak dovede na paradu.
Do kada će se srpski narod služiti „štosovima“ da bi prikrivao poniženja koja mu nameću strani gospodari?
S obzirom da se ova poniženja intenziviraju (ukidanje Dana Republike RS, osuda Referenduma. itd.), jasno je, da je osnovni cilj stranaca da se unište svi temelji državnosti Srba u BiH u korist unitarne bošnjačke države, odnosno bošnjačke džamahirije.
Krajnje je vrijeme da Narodna Skupština Republike Srpske svojim aktom poništi sve nadležnosti prenesene iz Banja Luke u bošnjačko Sarajevo i da se kao konfederativna jedinica BiH vratimo na prvobitni, dejtonski Ustav iz 1995. Da imamo, kao nekada, grb, himnu, zastavu vlastitu vojsku, policiju, administraciju, pasoše i granice u odnosu na drugi entitet.
Bože pravde!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA