Najnovije

Mirjana Bobić Mojsilović: Liberali su doktori za ubistvo slobode govora!

Neko je za Badnje veče, u nekoliko reči, na “Tviteru” opisao kako sa nama stoje stvari, i kako pravi srpski liberal, to jest politički monden, uredno i uljudno svakog 25. decembra svim katolicima čestita Božić, kako 5. jula pravilno napiše Bajram šerif mubarek olsun i kako 6. januara obavezno napiše nešto u stilu: “De ste Srbi seljoberi, je l’ postite?”

Mirjana Bobić Mojsilović (Foto: Jutjub)

Piše: Mirjana Bobić Mojsilović Ovaj satirični post, rekao je možda više o stanju duha u ovoj zemlji nego stotine tekstova po novinama. Srpski liberali, međutim, samo su u trendu, odnosno “in” jer ne bi mogli da podnesu da budu “aut”.
Kao što je u duhu političke korektnosti i odlazeći američki predsednik Barak Obama, umesto Božića, građanima Amerike čestitao “Srećne praznike”, da ne bi uvredio one koji u Hrista ne veruju, tako i ova domaća izuzetna sorta naprednih mislilaca vodi računa da ne uvredi nikoga, osim ovdašnjih seljačina koje se usuđuju da poste, da se krste, ili da, ne daj Bože, te svoje navike javno ispoljavaju.
Jer, srpski liberali najbolje shvataju smisao političke korektnosti, koja je neka vrsta priručne i u stvari savršene zamene za univerzalnog Boga, sa kojim, obrni-okreni, nikako ne može da se pogreši. A ovde politička korektnost, pre svega, podrazumeva svojevrsni autošovinizam, što je neka vrsta mentalne prečice za ulazak u veliki svet u kome postoji samo liberalna uzvišenost, precizno definisana na dnevnoj bazi.
Na primer, Obamini klozeti bez oznaka za muškarce i žene, ronjenje suza nad brazilskim šumama i totalni muk nad stotinama hiljada ljudi pobijenih u Jemenu, razumevanje kulturnih različitosti kada se radi o migrantima koji siluju po Evropi, pristajanje na istine globalnih medija, i apsolutni muk na zverski ogavne “karikature” “Šarli Ebdoa” na temu Hora ruske armije koji je poginuo u avionskoj nesreći kod Sočija.
Dodajmo tom spisku i najnoviji slogan liberalske propagandne histerije da su “Rusi krivi za sve”. Liberali su svetski demagozi, doktori za ubistvo slobode govora, oni koji su izmislili termin “lažne vesti” kako bi pravo na istinu prisvojili samo za sebe.
Ubijanje slobode govora, naravno, vodi svakom drugom ubijanju, a potreba da se spasava svet samo je paravan za potrebu da se njim apsolutno vlada. Liberali vole tišinu.
Promovišući termine kao što su “govor mržnje” i “lažne vesti”, liberali su sebi napravili fantastično manevarsko polje da svakom ko se ne slaže lako zalepe etiketu. Rasista, fašista, a u Srbiji - nacoš, nacista, seljačina, i najgore - putinoid. Srpski liberalni fašizam nemilosrdno napada i optužuje, vodeći računa u isto vreme o obaveznoj vakcinaciji, ljubavi prema EU, Sorošovom liku i delu, izbeglicama kod železničke stanice, srpskoj estradnoj sceni i političkoj nekorektnosti, na primer, badnjaka. Ako je u globalnim medijima za hrišćanske praznike već uvedeno pravilo da se pominju samo kao “Praznici”, ako su u jednoj američkoj školi za uskršnja jaja već smislili eufemizam - “prolećne sfere”, ako liberalni svet već uveliko i krupnim koracima gazi ka tome da pedofilija bude dekriminalizovana - jer se radi samo o “seksualnoj sklonosti”, i tome slično, u Srbiji, on selektivno ismeva sve tradicionalne vrednosti, jer je najlakše pentranje po liberalnoj lestvici - deklarativni prezir prema sopstvenoj sredini, od koje si samim tim bolji. I to je, očigledno, prvostepeni zadatak političke korektnosti na ovim prostorima. Tako da se to na terenu, pretvorilo u veliki dvoboj poznat kao “Egzit” protiv Guče, truba protiv tehno zvuka, rakija protiv ekstazija. Latinica protiv ćirilice. EU protiv Srbije. Vegetarijanci protiv prokletih sarmata. Suši protiv prasetine. NATO i druge dileme u pogledu svetskog mira, ljubavi među narodima, i ere Vodolije. Dobar holesterol, protiv lošeg holesterola. Blam me je što sam Srbin, protiv onoga ko je u vezi sa tim ponosan. Smrtna ozbiljnost, protiv smeha. Smrt protiv života. Centralna klima protiv pušenja. Država protiv roditelja. Etiketa protiv argumenta. Da niko ne bude uvređen, osim onih koji treba da budu uvređeni i ućutkani. I istorija, i bajke, i naročito srpski folklor, i narodne umotvorine, sve to ima da se revidira u duhu političke korektnosti i nove, liberalne aseptičnosti sveta. Pošto je srpski liberal za slobodu izbora, osim kada se radi o EU, NATO i Božić Bati. Uopšte me ne bi iznenadilo da nam se zada još jedno poglavlje za ulazak u EU: da Srbi prestanu da slave Božić sa badnjakom. Jer seča badnjaka jeste i ekološki opasna i primitivna. A poznato je da svaki napredni narod mora da ima svoje brazilske šume, o kojima će liberali da brinu. Izvor:Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA