Najnovije

PATRIJARH IRINEJ: Srpkinje su dužne da rađaju! Da ostanemo u istoriji iako smo postradali!

Nakon što je na Sajmu knjiga u Beogradu prisustvovao promociji projekta „Dušu nisu ubili“, koji se sastoji od knjige i dokumentarnog filma o stradanju srpskih civila u BiH u 20. veku, patrijarh srpski Irinej je imao jasnu poruku, a to je da „krv i stradanja u ratovima treba da budu seme našeg novog naraštaja”.

Patrijarh Irinej (Foto: Jutjub)

- Dužni smo da obnovimo naš narod i da preporučimo našim materama da su dužne da rađaju decu po božjem blagoslovu i da na taj način ostanemo u istoriji, iako smo postradali. Teško je nabrojati sva stradanja Srba u Bosni, Hercegovini, Lici, Dalmaciji, gde su nestajala cela sela - rekao je patrijarh i naveo da se nedavno u Šibeniku nije suzdržao da ne kaže svoje mišljenje o tome.
- Nisam mogao a da ne kažem da je SPC čekala godinama izvinjenje rimokatolika i da ga nikad nismo čuli, i da ga verovatno nećemo ni ćuti. A mnoge ideje i dalje su žive i to je tragedija i naša i njihova. Narod koji stvara istoriju na zločinima, krvi drugih naroda, on nema budućnost. Od nas se očekuje da ne izgubimo dušu, ako smo izgubili mnoga tela, moramo sačuvati dušu. Da ne činimo ono što neprijatelj želi da činimo. Volimo svoju otadžbinu, gde god žive Srbi, to je Srbija, pa bilo da su u Bosni, u Crnoj Gori ili na drugim mestima. Braći iz Republike Srpske kažem - čuvajte Republiku Srpsku i onog koji danas vodi narod Srpske, to je jedini način da srpstvo opstane - završio je patrijarh.
Pročitajte OVDE intervju monahinje Magdaline iz manastira svete Jelisavete u Minsku.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Patrijarh Irinej o voznom parku SPC-a.

Bonus video

Patrijarh je izjavio da je Republika Srpska stvorena da bi sačuvala opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA