Najnovije

Dačić i Šešelj zajedno i u bitku za Beograd

Ivica Dačić i Vojislav Šešelj, po svemu sudeći, idu zajedno i u bitku za Beograd! Teška koalicija, kako su je mnogi u šali nazivali zbog kilaže lidera SPS, SRS, ali i Dragana Markovića Palme, na lokalnim izborima u Mionici ispostavila se kao pun pogodak, pa je logično što je pao načelan dogovor i o saradnji u glavnom gradu.

Šešelj i Dačić (Foto: Jutjub)

- Izbori u Mionici su definitivno iznenadili i pokazali da koalicija Dačić-Palma-Šešelj uopšte nije za podsmeh. Rezultati veći od 15 odsto i drugo mesto na listi osvojenih glasova pokazali su da ovaj tim ne treba menjati. Dačić i Šešelj su se već čuli i načelno dogovorili da učestvuju zajedno na gradskim izborima u martu, naravno, sa Palmom u paketu - kaže dobro obavešteni izvor. 

Jasna matematika

Lider SPS potvrđuje da je saradnja vrlo moguća.
- Rezultate koje je koalicija sa SRS ostvarila na lokalnim izborima u Mionici treba imati u vidu. To bi možda moglo da bude, ali ne kažem da će biti. Prvo ćemo razgovarati sa naprednjacima. Ukoliko idemo na odvojene liste, onda možemo da razgovaramo - rekao je juče Dačić.
Šešelj je, s druge strane, uveren da ova koalicija može da bude iznenađenje beogradskih izbora.
- Ništa nije isključeno, rezultatima u Mionici smo prezadovoljni. Sad da sačekamo šta će Ivica da se dogovori sa naprednjacima, ali sasvim je sigurno da je ovo bio dobar potez i da bi nam takva koalicija donela mnogo više nego zbir pojedinačnih rezultata ukoliko bismo išli pojedinačno.

Zlatno pravilo

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da nema sumnje da su Dačić i Šešelj očigledno osokoljeni rezultatom u Mionici. 
- Ima jedno pravilo u politici - da ništa ne uspeva kao uspeh. Uspeh u Mionici tako vodi u koaliciju za Beograd, međutim, suštinski problem je što nemaju nikakve programske sličnosti. Ovde se ide na glasače podsticanjem sentimenta devedesetih, zarad političkog opstanka ovih stranaka i prilike da učestvuju u vlasti. 

Vučević: LJajić na listi sa SNS

Na spomen koalicije SPS-SRS na beogradskim izborima, lider SDPS Rasim LJajić rekao je da u tom slučaju njegova stranka ne može sa socijalistima, kako je najavljivano. U tom smislu, kao potvrda dogovora Šešelja i Dačića, ide i jučerašnja izjava potpredsednika SNS Miloša Vučevića da će LJajić ipak ostati u timu sa naprednjacima. 
- Do kraja dana očekuje se da će predsednik Vučić postići dogovor sa LJajićem u pravcu zajedničkog nastupa na lokalnim izborima za Beograd - rekao je Vučević.

Šutanovac: Ohrabrenje za DS 

Prijatno iznenađenje lokalnih izbora svakako je Demokratska stranka, koja je za razliku od bivšeg partnera Saše Jankovića izašla na megdan na lokalu i ostvarila solidan rezultat. Lider demokrata Dragan Šutanovac ocenio je juče da je rezultat od 14,28 odsto, kada se saberu sve opštine gde su održani lokalni izbori, ohrabrujući.
- To pokazuje da imamo tendenciju rasta poverenja. Ovaj rezultat ohrabruje. To je rezultat pameti, plana i programa i svega što DS nosi 28 godina - kazao je Šutanovac i dodao da je DS pokazao da je druga po snazi stranka u Srbiji. Američki pritisak na Srbiju iduće godine može samo da raste. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Predizborna konvencija u Mionici
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA