Najnovije

OVO JE KRAJ IZDAJNIČKE ZAVERE: Al Huti se oglasio o ubistvu predsednika Saleha! (VIDEO)

Lider pobunjeničkih Huta u Jemenu Abdul Malek el Huti izjavio je da su njegove snage ubile bivšeg jemenskog predsednika Ali Abdulah Saleha zbog njegove „izdaje“.

Abdul Malek al Huti (Foto: JuTjub)

U opširnom govoru koji je emitovala hutska televizija Al Masira, Huti je Salehovo ubistvo opisao kao „istorijski poraz koalicionih snaga“, misleći na koaliciju arapskih država, na čelu sa Saudijskom Arabijom, protiv koje se Huti bore, prenosi AP. Ne pominjući Salehovo ime, Huti je rekao da je znao za njegovu komunikaciju sa koalicijom i za njegove namere da se okrene protiv revolucionarne organizacije koja nosi ime njegove porodice. On je dodao da je Salehu poslao nekoliko upozorenja. - Obavestili smo lidera izdajničke kriminalne vojske da se povuče, da bude mudar, da zaustavi svoju vojsku u činjenju zločina. Danas je dan pada izdajničke zavere, rekao je Huti. On je naglasio da Huti pokret, poznat i kao Ansar Alah, nemaju neprijatelje u Salehovoj partiji "Generalni narodni kongres", koja je bila vladajuća stranka u Jemenu pod Salehovom vlašću, a koja je sada i sama podeljena. Hutsko (pobunjeničko) ministarstvo unutrašnjih poslova u Jemenu je potvrdilo da je Saleh ubijen, a na internetu se pojavio i snimak, koji možete da pogledate OVDE.
Rojters je pre toga izvestio da su stanovnici Sane rekli da su hutski borci gađali Salehovu kuću, koja se nalazi u centru grada, a u nedelju je preneo navode stanovnika i lokalnih medija da su avioni koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom prethodne noći bombardovali položaje Huta u Sani, kao i tenkovske kolone koje su revolucionari uputili prema Sani. Za to vreme brojni lokalni aktivisti tvrde na na ulicama Sane rat i dalje besni i da u sukobima najviše stradaju civili: Prethodnog dana huti su izvršili i raketni napad na nuklearnu elektranu u Ujedinjenim Arapskim Emiratim. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo šta su juče u Sani zabeležile kamere kineskih izveštača:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA