Najnovije

U svetu postoje dve terorističke države – Izrael i SAD

Nade položene u Trampovu administraciju nemaju ružičastu perspektivu. Ispostavlja se da njegov šef vojske general Matis u potpunosti opravdava svoj nadimak „Besni pas“. Upravo je objavio da je Iran „najveći državni sponzor terorizma na svetu“. Gde su dokazi za ovu laičku optužnicu? Nema ih.

Pol Krejg Roberts (Foto: Jutjub)

Piše: Pol Krejg Roberts Prava istina je da u svetu postoje samo dve terorističke države – Izrael i SAD. Izrael teroriše Palestince gotovo 70 godina. SAD terorišu ostatak sveta. Svi poznati muslimanski teroristi su kreacija američke vlade. Al Kaidu je stvorila Karterova administracija kako bi se, koristeći džihadiste, suprotstavila sovjetskoj okupaciji Avganistana. ID je stvorio Obamin/Hilarin režim da bi svrgnuo Gadafija u Libiji, a potom ih poslao u Siriju da svrgnu Asada, što je Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost i bivši šef Vojno-obaveštajne agencije (DIA) general Flin otkrio na televiziji.
Ukrajinske neonaciste, koji napadaju Donjeck i Lugansk, takođe su Obama/Hilari pustili s lanca kako bi oborili demokratski izabranu ukrajinsku vladu. Teror je uvek povezan sa Vašingtonom i Izraelom. (U SAD se termini „teror“ i „terorizam“ najčešće koriste kao sinonimi uprkos različitom značenju; prim. prev.)

Matis nije bio razuman izbor

Činjenica da je Vašington svrgnuo ukrajinsku vladu je nesporna, ali ipak veliki broj Amerikanaca ispranog mozga smatra da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, baš kao što veruju lažnoj informaciji da je Iran teroristička država. Iran je poslednji put izvršio vojnu agresiju u 18. veku, kada je uspeo da pokori Kavkaz i Gruziju, koje je brzo izgubio od Rusije. Iran u našem vremenu nije napravio nikakav prekršaj osim što je odbio da pristane na status vašingtonskog vazala.
Osim toga, Iran i Sirija (koju su spasili Rusi) su jedine dve države muslimanskog sveta koje nisu američke marionete i puki bezvredni podanici bez nezavisne spoljne i ekonomske politike. Iran je velika zemlja, bogata važnim energetskim resursima, sa tradicijom nezavisnosti i vojnog junaštva, koja seže do antičkih vremena. Danas je od ključne važnosti za Rusiju jer predstavlja tampon zonu za američki džihadizam koji neokonzervativci nameravaju da izvoze u muslimanske delove Ruske Federacije. Zbog toga je Iran jedan od najneugodnijih ciljeva za Trampa ukoliko želi da obnovi normalne i međusobno neugrožavajuće odnose sa Rusijom. Ipak, njegov „Besni pas“ na poziciji šefa Pentagona bezobzirno preti Iranu, nazivajući ga „terorističkom državom“. Nisam bio u pravu. Mislio sam da je general Matis razuman izbor, jer je porekao efikasnost torture i, sudeći po Trampu, i njega samog ubedio da „mučenje ne završava posao“. Ali očigledno je da, osim Toga, Matis nije kapacitet za veća ostvarenja. Tramp treba da ga smeni.

Skrivena ruka Izraela?

Nazire li se u pretnjama Iranu ruka Izraela? Iran i Sirija su jedine dve zemlje na Bliskom istoku koje nisu američke marionete. Sirijska vojska se prekalila u borbi, što joj je bilo potrebno kako bi se suprotstavila Izraelu i Americi, koja stoji iza njega. Sirija i Iran ometaju realizaciju ideje o Velikom Izraelu, koji bi se protezao od Nila do Eufrata. Za cioniste su Palestina i Južni Liban tek početak. Izraelci su uspešno koristili korumpirane Britance, a sada koriste korumpirane Amerikance, da povrate zemlju iz koje ih je Bog proterao. To ne govori ništa dobro o inteligenciji i moralu britanskih i američkih vlada, ali uostalom šta govori? Od Matisa i Tilersona takođe smo čuli pretnje intervencijom u kineskoj sferi uticaja. Trampovi kadrovi kao da su nesposobni da shvate da ne može doći do poboljšanja odnosa sa Rusijom ako američki režim bude držao Kinu i Iran na nišanu. Postoji li ikakva šansa da će Trampova administracija razviti geopolitičku svest? Da li retorički tvrda Trampova administracija ima dovoljno snage da se odupre uticaju Izraela u Kongresu i američkoj spoljnoj politici? Ako nema, novi ratovi su neizbežni. Dvadesetčetiri godine – osam godina zločinačkog Klintonovog režima, osam godina zločinačkog Bušovog režima i osam godina zločinačkog Obaminog režima – svet je slušao pretnje Vašintona koje su rezultovale smrću miliona ljudi i razaranjem celih zemalja. Trampova administracija treba svetu da prikaže drugačiji Vašington.
Izvor: Standard

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA