Najnovije

DŽonson: Pozvaću Rusiju da se ne meša na Balkanu!

Britanski ministar spoljnih poslova Boris DŽonson izjavio je da će u Moskvi govoriti o nepoželjnosti novog „hladnog rata“ i pozvati ruske vlasti da prestanu akcije Rusije za destabilizaciju Balkana.

Boris DŽonson (Foto: Sinhua)

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije najavilo da će ministar Boris DŽonson posetiti Moskvu u narednim nedeljama. Ključne teme posete biće bilateralni odnosi, situacija u Siriji i Ukrajini. Poslednji put britanski ministar spoljnih poslova posetio je Rusiju u proleće 2012. godine. Britanska ambasada u Rusiji precizirala je da je DŽonsonova poseta zakazana za kraj marta.  
„Važno je da se shvati da sa Rusijom treba sarađivati u bilateralnom režimu. Plašim se da oni vode sajber rat, podrivaju zemlje na Zapadnom Balkanu. Videli ste šta se dešava u Crnoj Gori, a da ne pominjemo akcije Rusije u Ukrajini, koje su potpuno neprihvatljive“, rekao je DŽonson novinarima komentarišući teme predstojećih razgovora u Moskvi.
„Oni moraju da se menjaju, moraju da pokažu da im se ponovo može verovati“, rekao je britanski ministar.
Istovremeno, on je dodao da je „važno navesti da nismo u novom ’hladnom ratu‘ sa Rusijom“. „Ni Velika Britanija, ni druge zemlje EU, ni Vašington nemaju želju za novim ’hladnim ratom‘“. Veoma je važno da se pokuša saradnja sa Rusijom, da se shvati njihov stav, promeni njihova politika i da im se pomogne da kroče na najbolji put“, istakao je ministar.
Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da Rusija i Zapad sada nemaju nepomirljive ideološke protivrečnosti koje bi dovele do novog „hladnog rata“. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA