Najnovije

TREĆA NEDELJA PROTESTA: Hoćemo kulturu, a ne diktaturu

"Protesti protiv diktature" večeras su, 15. šetnjom za redom, ušli u treću nedelju nezadovoljstva režimom Aleksandra Vučića. Demonstranata je više nego prethodnih, prazničnih dana.

Treća nedelja protesta (Foto: Pravda)

Demonstranata je bilo više nego tokom prethodnih, prazničnih, dana, a atmosfera i energija skupa nagoveštava da će ih sutra biti još više. Veliki transparenti su ponovo predvodili šetnju, i bubnjari su se vratili sa praznične pauze, pravo na čelo kolone, a iza megafona našao se novi glas koji se na početku okupljanja zahvalio svima "koji su istrajali" i najavio povratak "cele ekipe" za sutra. Studenti i građani upozoravaju na masovnije okupljanje i radikalizaciju protesta s obzirom na to da je danas istekao rok koji su postavili Vladi Srbije za izjašnjavanje o njihovim zahtevima, a zvaničnih odgovora predstavnika vlasti nije bilo. 
Tokom protestne šetnje od Skupštine, preko Terazija, opet su se tražile ostavke ispred Repuličke izborne komisije, a u nastavku Svetogorskom ulicom skandiralo se "nisi naš predsednik". Kako se kolona približavala Takovskoj ulici i zgradi RTS-a, sa megafona su pozivali na pesmu "primerenu ulasku u sledeću ulicu" pa je masa jednoglasno tražila "hoćemo kulturu a ne diktaturu". Pred zgradom javnog servisa Srbije, demonstranti su se, po običaju, najviše zadržali i bili najglasniji sa pesmom "javna kuća Srbije".
Delile su se nove nalepnice sa porukom "puk'o si" a posebnu pažnju okupljenih  privukao je i novi transparent sa parolama "jednakost" na engleskom jeziku i "sloboda" na persijskom.  Oko ovih poruka okupljena su dva mladića i jedna devojka, nalik na migrante, koji se predstavljaju kao "putnici iz Avganistana". I oni su učestvovali u protestu celom trasom šetnje. 
A kada se kolona vraćala na početnu tačku skandiralo se "gotovi su praznici" i "vidimo se sutra". Tu, pred Domom Narodne Skupštine, zagledani u "zid plača", demonstranti su minutom ćutanja odali počast Milici Rakić, devojčici koja je na današnji dan tragično nastradala u kupatilu porodične kuće u Batajnici tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Detalje o Vulinovoj izjavi da iza protesta stoje Janković i Jeremić pogledajte OVDE. Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA