Najnovije

IMA NEKA TAJNA VEZA: Pogledajte kako su sarađivali Haradinaj i žena Tonija Blera!

Žena bivšeg britanskog premijera Tonija Blera Čeri Bler (u svetu advokature poznata pod devojačkim prezimenom But) osnivač je komore Matridž Chambers, čiji članovi su bili u timu advokata koji su zastupali bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja, kojeg je juče francuski Apelacioni sud u Kolmaru oslobodio zahteva za izručenje Srbiji.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Pravni tim „Matridž“, odnosno advokatska komora koja je zastupala Ramuša Haradinaja u Haškom tribunalu, osnovana je neposredno pre početka primene zakona o ljudskim pravima u oktobru 2000. godine.
Većina advokata iz ove komore su profesionalci s mnogo iskustva iz oblasti ljudskih prava, a jedna od njih, čak prva navedena u timu je i Čeri But, odnosno Bler, supruga Tonija Bler, koja je osnivač ove komore.
Možda je baš zbog ove činjenice, da su ga branili profesionalci iz Velike Britanije Ramuš Haradinaj 2012. godine u Haškom tribunalu drugi put prvostepeno oslobođen krivice za zločine nad civilima na zapadu Kosova 1998. godine.
Francuski sud odbio je juče da izruči Srbiji bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. Sud je dao negativno mišljenje povodom zahteva srpskih vlasti za njegovo izručenje i od juče je Haradinaj slobodan čovek. Pogledajte OVDE jezivu pretnju Albanaca Makedoncima.
Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako je Šešelj odreagovao na oslobađanje Haradinaja:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA