Najnovije

TRKA ZA PRESTONICU ZLA: Kurdi prišli na samo par kilometara, čekaju se Asadove elitne jedinice! (VIDEO/MAPA)

Nakon što je avio baza DŽirah u predgrađima Alepa u potpunosti oslobođena od sirijske vojske, Sirijske demokratske snage koje sačinjavaju uglavnom Kurdi uspele su da oslobode nekoliko sela u severnim predgrađima Rake.

Kurdski borci (Foto: Tviter)

Pored ostalih uspeha koje su postigli, kurdski izvori su naveli da su SDF uz pomoć jedinica Narodne mobilizacije uspele da oslobode i zatvor u kome su pripadnici ID-a držali zarobljenike severoistočno od Rake.  Neobična je činjenica što se verovalo da su ova mesta oslobođena još prošle godine u okviru turske operacije "Štit Eufrata". Kurdi su uspeli da priđu na samo nekoliko kilometara od samoproklamovanog glavnog grada Kalifata, nateravši time džihadiste da počnu sa povlačenjem iz delova istočnog Alepa, kako bi ojačali odbranu u Raki. Takvo pregrupisavanje je omogućilo da elitne Tigrove snage sirijske vojske uspeju da probiju liniju odbrane u tom delu Alepa. Uprkos činjenici da se SAA i Kurdi bore protiv ID-a, oni su na terenu i rivali, pa će se trka za zauzimanje Rake i prisvajanja zasluga u tom poduhvatu nastaviti. Pogledajte kako to izgleda na mapi. Braon bojom obeležene su teritorije pod kontrolom džihadista, žutom pod kontrolom Kurda, a zelenom bojom lokacije na kojima se nalazi turska vojska:

Pogledajte video koji prikazuje kako su SDF zauzele branu na reci Eufrat: Pogledajte OVDE kako je u munjevitoj akciji Tigrova oslobođen aerodrom na istoku Alepa. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA