Najnovije

NADOMAK MASKANE: SAA oslobodila 13 sela u Alepu, pred teroristima dva izbora - da pobegnu ili da umru (MAPA)

Sirijska Arapska Vojska (SAA) napreduje nesmanjenim tempom kroz ravnicu Maskane, oslobađajući u subotu 13 sela koje je ranije držala Islamska država, kao i veliki broj farmi u jugoistočnoj Alepu.

Borbe kod Maskane (foto: Pravda/Jutjub printskrin)

Tigar snage potpomognute 5. legionom i plemenom Al-Bakir, uspele su da pregaze železničku stanicu Maskana i susedno stambeno naselje. Ovo napredovanje preti da odseče grad Maskanu, poslednji bastion ID u provinciji Alepo, od glavnine Islamske države u Raki. Suštinski, džihadisti smešteni u gradu moraju se ili povući iz Maskane ili se suočiti sa sigurnom smrću. 

Pukovnik Suheil Al Hasan trenutno ispituje dva vezane ofanzive na ravnice Maskane. Jedna ima za cilj da proširi ranije ranjivu liniju snabdevanja Alepa, dok druga ima za cilj da opkoli i oslobodi Maskanu, grad u blizini reke Eufrat. S obzirom na trenutnu stopu naoredovanja, SAA se očekuje da uđe pokrajinu Raka u roku od dve nedelje, i tako pretekne kurdske snage u narednim borbama za "prestonicu" Islamske države.  Ruske snage nisu samo u vezduhu nego i na zemlji Sirije, pročitajte OVDE kakvo su herojstvo iskazali. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su Tigar snage oslobodile Al Kabun
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA