Najnovije

TAČI, HARADINAJ I VESELJI IMAJU PLAN: Spremaju se ubistva lidera Srba sa Kosova

Albanci napravili spisak za likvidaciju lidera Srba koji ne podržavaju formiranje Vojske Kosova, piše Alo.

Tači i Haradinaj (Foto: Pravda)

Prema informacijama, Albancima je dato zeleno svetlo sa Zapada da pokušaju da razjedine Srbe na Kosovu, a plan je da se tamošnjim liderima prvo ponudi novac, slede ucene, a ako ništa od toga ne uspe, planirane su likvidacije!
Kako se saznaje iz bezbednosnih struktura, tajna služba Albanaca sa Kosova ŠIK već je napravila spiskove sa imenima i spremila detaljan plan likvidacije srpskih lidera, kao i njihove nestanke, odnosno nesrećne slučajeve.
- Albanci sada pokušavaju da novcem dođu do pojedinih srpskih predstavnika i preko njih se izbore za glasove za formiranje vojske Kosova. NJihov prevashodni zadatak je da uzmu najveći deo nealbanskog korpusa i stave pod svoju kontrolu, ako im to ne uspe, prelaze na sledeći plan. Tajna služba Albanaca ŠIK do sada je veoma uspešno uklonila sve dokaze protiv Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija. Haradinaj i Tači obećavaju sigurno formiranje vojske Kosova, koja bi se odmah pozicionirala na administarativnoj liniji sa Srbijom. Suvišno bi bilo objašnjavati šta bi to značilo za Srbe na Kosovu i kakav bi to bezbedonosni izazov za Srbiju bio - kaže izvor i podseća da ŠIK postoji još od 1996. i da je reč o veoma moćnoj organizaciji, koja ima uporišta u svim vladama u okruženju.
- Od oko 900 miliona maraka, koliko je prikupljeno za pobunu na KiM od 1996. do 1999, kako se navodi o izveštaju BIA o albanskom terorizmu, polovina novca je od trgovine narkoticima, čime se bavio upravo ŠIK! Tači je nekada u ŠIK-u bio rukovodilac u kontraobaveštajnoj službi. Među rukovodiocima te tajne službe bio je i Fatmir LJimaj, bliski Haradinajev saradnik i takođe komandant OVK - nastavlja izvor.
Komentarišući ovu situaciju, analitičar Saša Borojević kaže da je ŠIK veoma razgranat i veoma opasan.
- Nažalost, u pravljenju tog spiska i lociranju vodećih Srba pomažu pojedini Srbi, koji baš u Kosovskoj Mitrovici grade zgradu u srpskom delu, i to sa albanskim partnerom i firmom. U okviru ŠIK-a se nalaze i odeljenja za propagandu van Kosova i na Kosovu, pa odeljenje za finansije i donacije i odeljenje viđenijih ljudi za odbranu interesa rata, dakle, nesumnjivo je da se radi o veoma moćnoj organizaciji! Poznato je da su evropske bezbednosne službe još 2011. vodile istragu povodom misteriozne smrti svedoka Agima Zogaja u Nemačkoj, a za koga je bio zadužen Euleks. Zogaj je bio jedan od ključnih svedoka protiv Haradinaja, a naročito protiv LJimaja, za zločine u Klečki. Istraga je obuhvatala i jednog bivšeg političkog savetnika šefa misije Euleksa, koji je bio blisko povezan sa Kadrijem Veseljijem, koji je vodio obaveštajnu službu ŠIK, i DŽavidom Haljitijem, predvodnikom kontraobaveštajne službe. Oni su imali i političke funkcije - kaže sagovornik.
"Na Balkanu će, pre ili kasnije, doći do menjanja ranica, nove međe će se najverovatnije povući u Makedoniji, ali i na Kosovu", tvrdi bivši zamenik šefa CIA za Balkan Stiven Mejer. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj - Tači je morao da pruža ljubavne usluge Olbrajtovoj!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA