Najnovije

OČEKUJU RAT S RUSIMA? Amerikanci svuda kupuju (ruske) MiG-ove da bi obučili svoje posade za okršaj (VIDEO)

Vojska SAD se suočava sa problemima nabavke aviona potencijalnog neprijatelja za obuku svojih posada kako da deluju protiv neprijateljske avijacije, i za to traže pomoć privatnih kompanija.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

U kojoj meri je situacija alarmantna pokazuje i podatak sa u nekim slučajevima privatnici uspevaju da američkoj vojsci isporuče izuzetne letelice koje su egzaktna autentična kopija neprijateljskih aviona. Tako je kompanija Er USA, uspela da kupi dva dvosedna školska aviona MiG-29UB
"Er USA je avione MiG uvezla direktno iz jedne od bivših sovjetskih republika. Na sve avione su ugrađeni originalni delovi i oprema sovjetske proizvodnje", objavila je ova kompanija na svom sajtu. "Može da ispunjava zadatke u vazdušnom boju, obezbeđujući odlične mogućnosti za obuku i letačka ispitivanja." Normalno, postoje i druge firme koje su zainteresovane za ovu trgovinu. Među njima su Taktical Er Suport i Draken International. Taktical Er Suport ima lovce CF-5 FF, a Draken, nudi ceo vozni park od najrazličitijih letelica, od savremenih školskih aviona do MiG-21.
U trenucima sreće privatne kompanije nekada mogu da kupe i efikasne avione kao što je Su-27. Firma Pride pomogla je da se u Ukrajini nabave dva ova moćna lovca, namenjena za sticanje nadmoći u vazduhu. Ne zna se gde su ove letelice završile, ali nedavno je jedan Su-27 primećen za vreme školske vazdušne bitke sa F-16 u Nevadi kod vazduhoplovne baze Nelis.
Pročitajte OVDE i koju zemlju će prvu napasti Severna Koreja, ukoliko dođe do rata? Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA