Najnovije

KLANICA U DARI: Razulareni džihadisti uveliko ubijaju jedni druge

Žestoki sukobi su zahvatili južnu sirijsku pokrajinu Dara u nedelju nakon što su Slobodna sirijska armija (FSA) i pobunjeničke frakcije otvorile vatru jedni na druge u unutrašnjosti Dare iz straha od prelaska u redove ID koji još uvek drži džep teritorije na granici sa Izraelom i Jordanom.

DŽihadisti (Foto: syriahr.com)

Većina pobunjeničkih razmirica je usledilo u gradu Inkhil, na graničnom prelazu Naseb i gradu Maraba, dok su primarne borbe vođene između Al-Hamza brigade, DŽaiš Al-Tavra i Al-Suneta.
Iako su sukobi prisutni tokom cele nedelje, delegacija lidera Južnog Fronta požurili su ka pomenutim oblastima i uspeli da na kratko zaustave okršaje u večernjim satima, iako postoji ogromno nepoverenje između mnogih grupa FSA.
Par stotina pobunjenika je prebeglo Islamskoj državi tokom protekle godine, čime su povećane tenzije između frakcija FSA frakcija ujedinjenih pod Koalicijom "Južni front". Paralelno sa unutrašnjim sukobom među teroristima SAA napreduje u gradu dok ruska avojacija daje podršku.
Koristeći sukob među teroristima 4. mehanizovana divizija SAA krenula je u napredovanje osvajajući školski kompleks u predgrađu Dara kamp. Podršku napredovanju dala je i artiljerija SAA. Islamska država objavila je snimak konvoja od stotina vozila koji je iz pravca rivincije Raka otišao ka Deir Ez Zoru.Taj snimak možete pogledati OVDE.
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako Rusi i Sirijci peglaju džihadističke položaje u Daraji kod Damaska.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA