Najnovije

AMERIČKI AMBASADOR ZAHTEVA: Ne dajte Vojsku Vulinu!

Američki ambasador Kajl Skot nezadovoljan je zbog mogućnosti da Aleksandar Vulin, lider PS-a i ministar rada, dođe na čelo Ministarstva odbrane.

Aleksandar Vulin (Foto: Medija centar)

Naime, na marginama jučerašnjeg sastanka Upravnog odbora Regionalnog stambenog programa, koji se bavi trajnim rešavanjem stambenog pitanja izbegličkih porodica u regionu, Skot se prisutnima žalio što će baš Vulin biti novi ministar vojni.
- Pitao je da li je moguće da će baš Vulin biti novi ministar odbrane i istakao da to nije dobro rešenje. Ma uopšte nije krio svoje nezadovoljstvo i nervozu. Delovao je prilično besno - prepričava naš izvor.
- Čuo sam sa više strana da se ambasador Skot raspituje za moje zdravlje i na tome se zahvaljujem, dobro sam i zdravo. Služim Srbiji, ne Americi ili bilo kojoj drugoj zemlji - kazao je Vulin.
- Da li ću biti ministar odbrane zavisi od snage predsednika Vučića da izdrži ogromne pritiske iz inostranstva, ali i unutrašnjih lobija da na čelu ministarstva bude neko blizak isključivo zapadu - istakao je Vulin.
Podsećanja radi, ovo nije prvi put da američki ambasador negoduje zbog Aleksandra Vulina. Jednom prilikom je otišao toliko daleko da je čak zatražio i Vulinovu smenu.
Naime, u novembru 2016, kada se tadašnji premijer Aleksandar Vučić sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte, američki ambasador je tražio da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin bude smenjen.
- Na radnom sastanku kojem su prisustvovali ambasadori Nemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije i SAD američki ambasador Kajl Skot žalio se na Vulina i od Vučića tražio da mu nađe zamenu, stavljajući mu do znanja da nije zadovoljan ministrovim kritikama na račun SAD. Međutim, Vučić je predstavniku SAD jasno stavio do znanja da dok je on premijer, ambasadori u Srbiji neće postavljati niti smenjivati ministre..
Ovakav zahtev američkog ambasadora stigao je nakon žestokog sukoba koji je imao sa Aleksandrom Vulinom, a koji je počeo nakon što je ministar izneo kritike na račun SAD i Skota, optužujući ih da ne poštuju institucije Srbije. Ambasador Kajl Skot je tada kazao da ne zna kako da odgovori na izjavu ministra Vulina.
Pročitati OVDE zašto Srbija još nije tražila dozvole za uvoz ruskih Migova?
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta kaže Boško Obradović o Vulinu?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA