Najnovije

FANATIČAN JURIŠ ISLAMISTA, DESETINE MRTVIH: Oduvali SAA, ruski avioni presekli napad!

Islamska Država pokrenula je snažnu ofanzivu na zapadu provincije Deir Ez Zor proteklog vikenda, preotevši nekoliko tačaka od trupa Sirijske arapske vojske u blizini baze strateške 137. artiljerijske brigade.

Bitka kod Deir Ez Zora (foto: Jutjub printskrin)

ID je sinoć nastavila sa operacijama na zapadu Deir Ez Zora, ciljajući pozicije Sirijske arapske armije u blizini Panorama obilaznice i velikog uzvišenja Tal Sanuf. Veliki broj terorista ID oduvao je odbranu sirijske vojske oko baze 137. brigade, pa je rusko vazduhoplovstvo ponovo intervenisala na strani vladinih trupa kako bi oterali teroriste. Prema vojnom izvoru iz Deir Ez Zora, SAA je uspela da osujeti sva napredovanja terorista Islamske države, nanevši neprijatelju gubitke u vidu desetina mrtvih i ranjenih terorista. 
Uprkos velikom broju poginulih na svojoj strani, ID pokazuje spremnost da izvrši proboj poslednje linije Sirijske arapske vojske oko Panorame i Tal Sanufa. Međutim, njima ističe vreme za tako nešto jer vlada u Damasku se priprema da pošalje pojačanja kako bi odbacila teroriste. Asadova vojska je uzvratila udarac i na jugu Damaska, uprkos američkom bombardovanju, čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe kod Deir Ez Zora
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA