Najnovije

GENERAL RUDSKOJ: Građanski rat u Siriji je praktično završen, samo još Amerikanci stoje na putu konačne pobede nad terorizmom!

Građanski rat u Siriji praktično je zaustavljen, izjavio je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj.

General-pukovnik Sergej Rudskoj (Foto: mil.ru)

- Situacija se kardinalno poboljšala posle potpisivanja memoranduma o stvaranju zona deeskalacije na teritoriji Sirije 4. maja 2017. godine u Astani. Praktično je zaustavljen građanski rat u Siriji. Pored toga, primena memoranduma je omogućila da se pokrene obnavljanje ratom razorenih naselja koja nisu zauzele terorističke organizacije, rekao je Rudskoj. On je naveo da se stanovništvo vraća u oslobođene gradove i naselja, aktivno se obnavljaju domaćinstva, objekti za energetsko snabdevanje, saobraćajni čvorovi i putevi, pune se vodom sistemi za navodnjavanje poljoprivrednih imanja. Rusija očekuje da koalicija na čelu sa SAD ne dozvoli napade na Oružane snage Sirije i da se konkretnije posveti borbi protiv terorista, rekao je Rudskoj. 
- Za sada vidimo da dejstva koalicije samo smetaju vladinim snagama u pokušajima da unište ID. Očekujemo od partnera iz koalicije da preduzmu mere kako bi sprečili ovakve slučajeve i da se konkretnije posvete borbi protiv terorističkih grupacija na teritoriji Sirije, rekao je Rudskoj. - Deklarišući kao cilj borbu protiv međunarodnog terorizma, koalicija izvodi napade na sirijsku vojsku, pušta teroriste ID-a iz oblasti koje su pod opsadom, jačajući terorističke grupacije u oblastima Palmire i Deir Ez Zora, upozorio je Rudskoj. General je dodao da se vladine snage u Siriji bore protiv opozicije i da je njihov glavni cilj, uz podršku ruske avijacije, da unište ID i Nusra front. Prema njegovim rečima, iz predgrađa Damaska u Idlib je prešlo oko 2.000 boraca i više od 5.000 članova njihovih porodica, tamo rade demineri i obnavlja se infrastruktura. Obaveštajni podaci ukazuju da je u jeku priprema za operaciju širokih razmera, kojom SAD namerava da nasilno promeni vlast u Damasku. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Binus video

Ovako su ruski avioni spržili teroristički kolonu koju su Amerikanci pustili iz Rake:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA