Najnovije

UŽAS U MOSULU: Raznela se sa bebom u rukama!

Više od 20 žena bombaša samoubica raznelo se tokom završnice bitke za Mosul u prethodne dve nedelje, a detalji jednog takvog napada su zastrašujući.

Žene ID (Foto: Jutjub)

Kako prenosi Independent, televizijske kamere su slučajno snimile ženu samoubicu, koja u jednoj ruci drži bebu, a u drugoj steže okidač.
Nekoliko minuta kasnije ona je aktivirala eksploziv kojim je bila opasana i raznela je i sebe i dete i povredila nekoliko ljudi, među kojima više civila i šestoricu iračkih vojnika. Ipak, stradali su samo ona i beba.
Žena se umešala među izbeglice koje su bežale iz Mosula, a pretpostavlja se da je dete njeno. 
Kako navode iz stanice Al Mavsleja, nakon pregledanja snimaka, ustanovljeno je da je žena pokušala da se raznese u blizini grupe vojnika, ali da je mehanizam zakazao i da je do detonacije došlo nešto kasnije. 
"Ne bih mogao da zamislim da se žena digne u vazduh dok drži sopstveno dete, ali Islamska država radi razne čudne i bolesne stvari", rekao je Ahmed Amuri, oficir jedinice iračke vojske koja izvodi operaciju u Mosulu. 
Kako je rekao, vojnici su primetili da se žena čudno ponaša, a kada su je dozvali, ona se digla u vazduh. 
"Nosila je dve torbe u rukama, a jedna šaka joj je bila umotana u zavoje", rekao je Amuri. Pogledajte kako je deaktivirana bomba na dečaku samoubici.
Sirijska arapska vojska je ostvarila možda i ključan proboj u istočnom predgrađu Damaska Ajn Tarma. Pogledajte OVDE i video.
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako deluju samoubice ID u Siriji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA