Najnovije

Jadna je kultura u kojoj su starlete zvezde Sajma knjiga! (VIDEO)

Gost najnovijeg izdanja emidije „Duhovna trpeza“ na TV „HelmCast“ bio je nezavisni izdavač i glavni urednik „Nove poetike“ Milomir Bata Cvetković i mladi pisac Aleksandar Bogosavljević.

Milomir Bata Cvetković (Foto: Jutjub)

Govoreći o položaju izdavaštva u liberalnoj ekonomiji, koja i knjigu „tretira“ kao robu na tržištu, Cvetković je stanje ilustrovao primerom da je na minulom Međunarodnom sajmu knjiga održanom u Beogradu jedna od zvezda bila starleta Ava Karabatić, a da su na štand na kojem su bile izložene knjige dr Vojislava Šešelja dovedena deca i da ga je  posetio i srpski patrijarh! Država se ne bavi kulturom, ne pomaže niti stimuliše ni književna izdanja od nacionalnog značaja, koja ne prati ni otkup za biblioteke. Uprkos tom, „Nova poetika“ je uspela da pruži šansu autorima prvih knjiga, vodeći računa da  objavljuje samo kvalitetne rukopise.

Za osam godina rada ovaj izdavač je objavio oko tri stotine naslova.Među njima nedavno i prvi roman dvadesetšestogodišnjeg Aleksandra Bogosavljevića „Crni pas“, pisca koji je imao hrabrosti da javno progovori o, u našem društvu tabuiziranom, ličnom  iskustvu u borbi sa depresijom, bolešću današnjice. Roman je naišao na dobar prijem kod publike, a autor u emisiji opisuje dug put koji je morao da pređe kako bi našao izdavača.U nastavku emisije, nezavisni izdavač Milomir Bata Cvetković predstavio je neka od objavljenih dela u tekućoj godini  i gledaocima predstavio svoju uređivačku politiku, koja, pored podrške autorima prve knjige, objavljuje i rukopise pisaca iz našeg okruženja. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako strane diplomate kontrolišu RTS?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA