Najnovije

NAČELNIK UKP-a OSUĐEN NA 7 MESECI KUĆNOG ZATVORA ZBOG ODAVANJA SLUŽBENIH INFORMACIJA: Ovo ima samo u Srbiji, počeo da radi u BIA, staž mu teče

Ilija Milačić, bivši načelnik UKP beogradske policije koji je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora zbog odavanja službenih informacija, započeo je novu karijeru u BIA, ali je za sada nepoznato koje dokumente je priložio da bi se nastavio da mu teče.

Informaciju da je Milačić, kome je pored kućnog zatvora sud izrekao i meru zabrane rada u MUP-u na pet godina, sada je uhlebljenje našao u BIA, obelodanio je Novi policijsko-sindikalni savez. Javnosti je, međutim, nejasno kako je neko ko je osuđen na sedam meseci, pa makar priznao krivicu i dobio kućni zatvor, novi poslovni angažman našao se u državnom, bezbednosnom sektoru. Za takva zaposlena osoba treba da se potvrde nije osuđivana i protiv njega ne vodi krivični postupak. Prvo izdaje MUP, a drugu Sud.

Ono što nije jasno da li je Milačić dostavio tu potvrdu o neosuđivanosti, ili su mu u BIA progledali kroz prste, po sistemu „za takav kadar nije potreban“. Ili je možda i dostavio, ali mu je onda neko iz MUP-a dao falsifikovani dokument.

U svakom slučaju, zbog Milačićevog novog uhlebljenja, u zemljama u čijim bezbednosnim sistemima vlada profesionalizam - letele bi glave. Nebukvalno, ali bi pojedinci za vjekova i vjekova izgubili posao i krivično odgovarali. Ali da pogledamo realno, u tim državama ovako nešto ne bi bilo moguće ni da se desi.

Ali u Srbiji, gde je direktor BIA pod sankcijama SAD, na koga je, dok je bio na čelu policije skakao mađarski pas koji otkriva drogu, i koji se fotografisao sa osvedočenim kriminalcem, pa makar to bilo i u stanju opuštanja, na Birfestu, sve je moguće. Pa i da Ilija Milačić, koji je tako davno odavao službene podatke Aleksandru Papiću, suvlasniku tabloida „Objektiv” i kumu Nebojše Stefanovića, već mu je dodelio i specijalnu plaketu UKP, karijeru nastavi pod komandom Vulina.

Sledeće možemo da očekujemo da ako bude još jedna akcija dodele stanova za bezbednjake „brzi prsti“, Milačić bude među srećnim dobitnicima nekretnina u prestonici.

UZBUNA NA TAJVANU! U vazdušni prostor ostrva ušlo 25 kineskih borbenih aviona

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA