Najnovije

GENERAL SAD: S. Koreja još nije pokazala sve delove ICBM rakete!

Severna Koreja je proteklih meseci napravila velike korake u razvoju svog nuklearnog programa.

S. Koreja raketa (Foto: Jutjub)

Međutim, nije još pokazala sve delove interkontinentalne balističke rakete (ICBM), uključujući deo rakete koji se vraća u Zemljinu atmosferu, rekao je danas zamenik načelnika Združenog generalštaba vojske SAD.
General vazduhoplovnih snaga Pol Selva je ovom izjavom potvrdio ocenu američkog ministra odbrane DŽejmsa Matisa iz decembra, da severnokorejske ICBM ne predstavljaju neposrednu pretnju po SAD, navodi Rojters. 
"Severnokorejski lider Kim DŽong-un još nije pokazao tehnologije paljenja i nišanjenja, kao ni otporan deo rakete koji nosi nuklearnu bojevu glavu i vraća se u Zemljinu atmosferu", rekao je Selva. 
Kako je napomenuo, Pjongjang možda i ima takve tehnologije, i ta se mogućnost mora uzeti u obzir, ali ih ipak još nije pokazao. 
Severna Koreja je u novembru saopštila da je uspešno testirala novi tip ICBM koji, kako tvrdi, može da dopre do celog američkog kopna i Južne Koreje. 
Ukoliko bi došlo do sukoba, Selva kaže da bi SAD teško mogle da budu blagovremeno upozorene na lansiranje severnokorejskih raketa. 
Takođe je rekao da će u predstojećoj reviziji nuklearne politike Pentagona, koja će, kako se očekuje, biti objavljena u petak, biti izneta budućnost nuklearne modernizacije, a mogla bi da obuhvati i nove rakete na podmornicama.
Pročitajte OVDE šta kaže američki stručnjak o ruskim borbenim robotima?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Severna Koreja je baš ovu raketu, kako tvrdi, lansirala pre osam meseci.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA