Najnovije

PIROVA POBEDA TURAKA U AFRINU: Čim padne mrak, militante hvata jeza! Kurdski osvetnici naplaćuju dugove! (VIDEO)

Kurdske Jedinice narodne zaštite (JPG) na području Afrina ubile su četiri borca divizije Hamza tokom napada na položaj grupe podržane od Turske u okrugu Šerava pre dva dana. Video napada pokazuje da su borci JPG koristili snajpersku pušku opremljenu posebnim nišanom za noćno gađanje.

Kurdski snajperisti gađaju militante podržane od strane Turske na severu Sirije (Foto: Jutjub)

Ćelije kurdskog JPG-a su uništile kamion “Brigade sultan Sulejman” u okrugu Mabatli raketnim bacačem. Kao rezultat napada, ubijena su dva borca ove brigade.

Prošlog marta turska vojska i Slobodna sirijska armija (FSA) nametnule su kontrolu nad Afrinom nakon brze vojne operacije. Od tada, ćelije Kurda su lansirale desetine napada i pokrenule udare unutar okupiranog područja. U pokušaju da se okončaju napadi JPG-a, turska vojska i njeni FSA saveznici pokrenuli su više bezbednosnih operacija u Afinu tokom poslednjih nekoliko meseci. Međutim, većina ovih operacija nije uspela, a kurdske snage se i dalje uspešno neprimećeno ubacuju u područje i sprovode napade unutar oblasti.

Sirijska vojska je spremna da pokrene novu ofanzivu u Idlibu. Saznajte OVDE zbog čega.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Još uvek traju snažni sukobi u dolini Eufrata u takozvanom džepu Hajin, džepu džihadista Islamske države. Snage Kurda (SDF i JPG) podržane od strane SAD nastoje da oslobode oblast od terorista već duže vreme. Pogledajte kako izgleda njihov okršaj.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA