Najnovije

ARTILJERIJSKIM UDARIMA NEPRIJATELJ RAZBIJEN NA PACIFIKU: Munjevita akcija ratnih flota Rusije i Kine u Japanskom moru (VIDEO)

Ruski i kineski vojni brodovi izveli su artiljerijska gađanja u Japanskom moru u okviru vojnih vežbi "Vostok 2022".

Ruska mornarica. (Foto: ria.ru)

- Vojni brodovi Tihookeanske flote i Ratne mornarice Narodnooslobodilačke armije Kine izveli su artiljerijska gađanja meta na vodi u okviru strateških komandno-štabnih vežbi "Vostok 2022" - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Kako je precizirano, rusko-kineski odred identifikovao je na moru brodove uslovnog protivnika, a zatim je izveo paljbu iz univerzalnih brodskih artiljerijskih sistema.

U okviru operacije je bio angažovan i helikopter Ka-27. Letelica je tokom izviđanja otkrila još jedan brod uslovnog protivnika. Pošto je meta bila na ozbiljnom rastojanju, izveden je uslovni raketni napad. Nakon toga su ruski i kineski vojni brodovi uvežbavali taktičko manevrisanje i komunikaciju.

Takođe je saopšteno da su jedinice PVO Istočnog vojnog okruga Rusije odbili masovni raketni napad uslovnog protivnika na poligonu "Telemba" u Burjatiji tokom vežbi "Vostok 2022".

Ističe se da su vojnici koji rukuju sistemima S-300PS otkrili letelice, identifikovali mete, doneli odluku o uništavanju i izveli praktična lansiranja raketa.

Strateške vežbe "Vostok 2022" održavaju se od 1. do 7. septembra na sedam poligona Istočnog vojnog okruga, a u njima učestvuje više od 50.000 ljudi, koristi se više od 5.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući 140 letelica, 60 borbenih brodova, čamaca i drugih plovila.

Zajednička dejstva prate i operativne grupe za upravljanje, vojni kontingenti i posmatrači zemalja ODKB-a, ŠOS-a i drugih partnerskih zemalja, među kojima su Azerbejdžan, Alžir, Jermenija, Belorusija, Indija, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Laos, Mongolija, Nikaragva, Sirija i Tadžikistan.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA