Najnovije

SRPSKI AKADEMIK I EKONOMISTA OČITAO LEKCIJU VUČIĆU: Lidl je opljačkao Hrvatsku, opljačkaće i Srbiju! Domaći trgovci u lošoj situaciji! (VIDEO)

Gost emisije "Intervju", u produkciji medijske kuće "Centar" bio je akademik, profesor i doktor ekonomskih nauka, Slobodan Komazec.

Slobodan Komazec (Foto: Jutjub)

- Jedan u nizu obesmišljavanja stranih investitora i njihovih investicija, ali i ponižavajućeg ponašanja nacije jeste dolazak i početak rada Lidl trgovačkih radnji u Srbiji. Samo otvaranje Lidl prodavnica je bilo tragično i žalosno gledati, koliko su nas doveli do ponižavajućeg položaja sa onakvim stampedom za nešto što je prozaično jeftino i nikakvo, pogotovo kad znamo kakva je to hrana koju Lidl donosi ne samo u Srbiji već i u Hrvatskoj i druge zemlje gde se pojavio - u emisiji je rekao dr Komazec objašnjavajući koliko je pogubno za srpsku državu kada dozvoljava otvaranje stranih trgovačkih lanaca, po privilegovanim povlasticama u odnosu na domaće trgovce, u našoj zemlji. Prof Slobodan Komazec je, govoreći o istoj temi, zatim dodao:

- Lidl je jedan u nizu teških investicionih promašaja, koje mi krstimo stranim investitorima, a ustvari se radi o jednom čistom kolonijalnom statusu jedne zemlje koja je prosto raširila ruke i predala se, pa sve što se u svetu ponudi treće, četvrte, pete kategorije, kao investitor, dobije od vlasti sve moguće povlastice: od oslobađanja poreza, besplatne naknade za zemljište, jeftinu radnu snagu, ne plaćanja struje i mnoge druge beneficije koje praktički nemaju naši domaći investitori - podvukao je dr Komazec u emisiji jasno ukazavši da takva ekonomska politika sadašnje vlasti u Srbiji, predvođena Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačić vodi Srbiju u propast.

U emisiji se još govorilo i o spektualnom stranom kapitalu u Srbiji, o novim ratovima koji se vode ne više vojskom nego finansijskim ucenama i prevarama, o tome kako SAD u EU emituju svoje valute bez kontrole i realnog pokrića kao virtualni novac, o pogubnoj i pljačkaškoj privatizaciji u Srbiji, o tome kako NBS u Srbiji uopšte ne drži pod kontrolom strane banke, o gomilanju zlatnih rezervi u svetu i stvaranja jedne velike svetske valute, kao i o tome da Rusija, na zahtev Rima, treba da otkupljuje italijanski dug i velikim ekonomskim krizama u svetu i kod nas.

Priština pokušava da kupi glasove za Interpol. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Centar, srbin. info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Slobodan Komazec o novoj uniji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA