Najnovije

BRATSKI! HRVATI UKRAJINCIMA ZABILI NOŽ U LEĐA! Skandal na HRT-u, stigao odgovor Kijeva! (FOTO)

Ambasada Ukrajine u Zagrebu uputila je oštar protest Hrvatskoj radio-televiziji i traži javno izvinjenje hrvatskog Javnog servisa zbog, kako se navodi, "širenja iskrivljenih informacija"

Hrvati (Foto: Jutjub)

Ambasada Ukrajine u Zagrebu uputila je oštar protest Hrvatskoj radio-televiziji i traži javno izvinjenje hrvatskog Javnog servisa zbog, kako se navodi, "širenja iskrivljenih informacija", preneli su hrvatski mediji.  Ambasada moli da se preduzmu mere s ciljem sprečavanja ponavljanja takvih situacija.

Ovaj oštar protest Ambasade Ukrajine u Zagrebu usledio je nakon "tehničke greške ili svesne provokacije" nastale u Dnevniku emitovanom u nedelju, tokom intervjua s ministarkom Marijom Pejčinović-Burić.

Tokom tog razgovora, naime, u pozadini je prikazana mapa na kojoj je, kako se navodi "Autonomna Republika Krim, koja je neodvojivi deo Ukrajine, prikazana kao teritorija Ruske Federacije", navodi se u protestnoj noti.

- Takvo iskrivljavanje informacije smatramo neprimerenim i izazovom teritorijalnoj celovitosti Ukrajine - navodi se u protestu Ambasade i dodaje da su uvereni da je HRT, "kao autoritetni medij-resurs Republike Hrvatske, ne može biti u suprotnosti i službenom stavu Vlade Republike Hrvatske koja čvrsto podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine".

Ambasada traži javno izvinjenje radi "širenja iskrivljene informacije" i mole da se preduzmu mere s ciljem da se tako nešto ne ponovi.

Donjecka Narodna Republika odgovorila na uvođenje ratnog stanja u Ukrajini. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hrvatski dobrovoljci na ratištu u Ukrajini, samo su pokazatelj zajedničke mržnje prema pravoslavlju, Srbima i Rusima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA