Najnovije

RAZOTKRILI SE PREKO SRBA: Amerikanci nas špijuniraju kroz naše TV ekrane! Evo i kako! (VIDEO)

"Sjajna nova tehnologija koje imamo ovde u ESPN je da možemo da vas gledamo u vašoj kući putem vašeg TV-a!

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ovo je izjavio promoter američke sportske TV mreže ESPN Bil Valton, koja je tako špijunirala porodicu Arizona Vajldkets centra Dušana Ristića preko njihovog TV ekrana dok su iz njihove dnevne sobe u Srbiji gledali kako igra košarku!
Ovo jezivo priznanje, za vreme utakmice Vajldkets - Trojans 10. februara, potvrđuje ono što Infowars dokumentuje već godinama: Smart televizori imaju kamere ugrađene unutar njihovih ekrana koji omogućavaju kompanijama, vladinim agencijama i čak hakerima da vas posmatraju u "privatnosti" vašeg doma.
Ovaj pronalazak je opisan kao modul LED displeja, LED televizora i LED TV sistema, pri čemu je komponenta kamere ugrađena na LED displej modul; na ovaj način LED televizor može da snima slike sa sredine ekrana; jer učesnici gledaju na ekran. 
Kao rezultat toga, učesnici na lokalnom i drugom kraju ove "interakcije" mogu da se gledaju u oči, što poboljšava senzorni osećaj i pospešuje dobijanje više informacija; kompjuterski fotoaparat može da snima slike sa prednje strane. Sve u svemu, ovaj pronalazak realizuje šire primene LED televizora.
Ova tehnologija je već u vašoj dnevnoj sobi, koji je sledeći korak? Javno prihvatanje.
Obratite pažnju na to kako je ova tehnologija "Velikog brata" javno objavljena na sportskoj mreži: to je bio test da bi javnost polako shvatila šta se već dešava - i da bi je prihvatila bez suvišnih pitanja.
Sajt Infowars je 2014. godine objavio da je Samsung priznao da može da snima "lične razgovore korisnika" pomoću mikrofona na svojim novim "smart" TV aparatima.
Evo odlomka iz Samsungovog SmartTV pravila o privatnosti:
Samsung može da prikuplja i vaš uređaj može da snima glasovne komande i povezane tekstove tako da vam možemo pružiti funkcije prepoznavanja glasa, kao i procenu i poboljšavanje ovih funkcija. Imajte na umu da, ako vaše izgovorene reči uključuju lične ili druge osetljive informacije, one će biti i među podacima koji su snimljeni i prenošeni trećoj strani putem vaše upotrebe prepoznavanja glasa.
Vikiliks je kasnije otkrio da CIA ima "malver" koji može da da pretvori ove televizore u uređaje za slušanje 24/7 - čak i kada se TV isključi!
Šta više, Tivo je najavio da je nastup DŽenet DŽekson na Super Boulu 2004. bio najrelevantniji trenutak koji je kompanija ikada merila - što znači da je već tada Tivo špijunirao svoje korisnike.
"Tivo je rekao da koristi svoju tehnologiju za merenje ponašanja publike među 20.000 korisnika tokom Super Boula", objavila je TV mreža SiEnEn. 
Pročitajte OVDE ko to i zašto tvrdi da je Niš centar planete?
Izvor: infowars.com/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte još podataka o ovom slučaju koje iznosi američki portal.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA