Najnovije

ESKALACIJA: Turska planira vojni upad i u Irak! Evo zašto!

Posle invazije na provinciju Afrin u Siriji, Turska najavljuje da će se u saradnji sa vladom u Bagdadu obračunati i sa Kurdima na severu Iraka.

Kurdi i Turci (Foto: Pravda)

U Ankari su odbacili zahtev Evropskog parlamenta da odmah prekine vojnu operaciju „Maslinova grančica” u Afrinu u Siriji i ističu da se neće zaustaviti sve dok ne iščupaju korene teroristima u regionu. U turskoj vladi najavljuju da će se u saradnji sa Bagdadom obračunati sa „ekstremistima”, to jest kurdskim borcima, i na severu Iraka pošto u tamošnjim planinama oni imaju baze odakle povremeno napadaju ciljeve u jugoistočnoj Anadoliji.
„Mi se nećemo povući iz Afrina sve dok ne završimo započeti posao, dok se ne obračunamo sa teroristima... Turska je primila 3,5 miliona  izbeglica iz Sirije i pitam Evropski parlament: A šta ste vi uradili da nam olakšate taj teret? Ništa! Vi nemate pravo da bilo šta kažete Turskoj. Vaše reči ulaze na jedno a izlaze na drugo uho”, izjavio je predsednik Redžep Tajip Erdogan, komentarišući najnoviju rezoluciju EP u kojoj se izražava „duboka zabrinutost” zbog kršenja međunarodnog prava i traži hitno povlačenje turske vojske iz Afrina u kome se svakodnevno broje mrtvi i ranjeni: među Kurdima, civilima, turskim vojnicima i borcima domaćih opozicionih grupa koje se bore protiv režima Bašara el Asada.
Pročitajte OVDE čime prete sirijski Kurdi Turcima?
Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li je Kurdistan novi Izrael?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA