Najnovije

KONAČNI REZULTATI IZBORA: Putin pobedio sa 76,69 odsto glasova

Centralna izborna komisija Rusije je objavila konačne rezultate predsedničkih izbora u zemlji, nakon što je proglašeno da je glasanje bilo validno.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Prema konačnim rezultatima predsedničkih izbora u Rusiji, Vladimir Putin pobedio je sa 76,69 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija Rusije. Ukupno je na izborima za Putina glasalo 56.430.712 građana Ruske Federacije.
Na drugom mestu je kandidat Komunističke partije Ruske Federacije  Pavel Grudinjin koji je osvojio 11,77 odsto glasova, a lider LDPR Vladimir Žirinovski je na trećem mestu sa 5,65 odsto glasova
Putin je već odredio svoje glavne prioritete za predstojeći predsednički mandat, rekavši da će unutrašnji program biti "primarnog značaja". Predsednik planira da radi na poboljšanju životnog standarda ruskih građana promovisanjem inovacija i ekonomskog rasta.
Održavanje odbrambenih sposobnosti Rusije takođe će ostati među njegovim prioritetima, ali je obećao da "neće biti povećanja potrošnje, niti trke u naoružanju". U telefonskom razgovoru u sredu sa Donaladom Trampom tokom kojeg je američki predsednik čestitao Putinu na pobedi, dvojica lidera su se složila da će nova trka u naoružanju biti "nepoželjna", saopštio je Kremlj.
Kada je reč o sastavu njegove buduće vlade, Putin je rekao da će objaviti promene nakon njegove inauguracije.
Centralna izborna komisija zvanično je potvrdila da su izbori legitimni.
Predsednički izbori u Rusiji održani su 18. marta.
"Pobuna" u Istočnoj Guti je ugušena! Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin zapretio: Ako samo još jedan američki avion preleti...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA