Najnovije

OPKOLJAVAJU SIRIJU: Amerikanci dovukli gomilu vojne mehanizacije u Jordan! (FOTO)

Rusko-sirijski Telegram kanal "Direktorat 4", koji prati situaciju u Siriji i Iraku, objavio je fotografije američke vojne mehanizacije koja je pristigla u Jordan vojnim transportnim brodom "Liberti prajd", radi učestvovanja u vojnoj vežbi "Eager lion" (Lav željan borbe).

Američki tenkovi u transportu (Foto: JuTjub)

Prilikom istovara, primećeni su tenkovi M1A2 "Abrams", oklopna vozila M2A3 "Bredli" i M113, vozila za medicinsku evakuaciju.
Prema planu vojne vežbe, američkim i jordanskim snagama pridružiće se i pripadnici saudijskih, katarskih, kuvajtskih i vojnih snaga Bahreina.


Foto: t.me/directorate4 Da podsetimo, u toku su i masovne američko-izraelske vojne vežbe "Juniper kobra" u Izraelu, sa neodređenim rokom trajanja, što u kontekstu nedavnih pretnji Vašingtona da planira napad na Siriju, dovodi do velike zabrinutosti u Damasku, koji se sada suočava sa velikim gomilanjem američke vojske na svojim južnim i jugozapadnim granicama.  Više o vežbama Juniper kobra i neodređenim pretnjama američkih i izraelskih generala koji na njima učestvuju, pročitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojne vežbe "Eager Lion 2015":
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA