Najnovije

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: SAD ne mogu same protiv Islamske države!

Američka strategija za borbu protiv Islamske države, osim neposrednog učešća u operaciji u Siriji i Iraku, predviđa pomaganje drugim zemljama u borbi protiv te grupe, izjavio je komandant Korpusa marinaca SAD, general Robert Neler, čiji je govor objavljen na zvaničnoj internet stranici Ministarstva odbrane SAD.

Amerikanci u Siriji (Foto: Pablik/Pravda)

Odgovarajući na pitanje voditelja konferencije u Atlantskom savetu o nacionalnoj strategiji za borbu protiv ID, s obzirom na širenje terorističkih aktivnosti te grupe na čitav region Severne Afrike, Neler je priznao da Sjedinjene Američke Države nemaju dovoljno kapaciteta za samostalnu borbu protiv Islamske države u celom regionu.
General je istovremeno naglasio da Strategija za nacionalnu bezbednost predviđa stvaranje saveza sa drugim zemljama, a Sjedinjene Američke Države imaju dovoljno mogućnosti da pomognu drugim državama u efikasnijoj borbi protiv terorizma.
- Svet je velik i stoga se u Strategiji za nacionalnu bezbednost govori o potrebi za stvaranjem saveza i partnerstava. Mi nemamo dovoljno snaga za samostalnu borbu (protiv terorizma) i nećemo to raditi sami. Ali mi možemo da pomognemo drugim državama kako bi one povećale efikasnost svojih protivterorističkih jedinica i snaga bezbednosti - istakao je general Neler.
General je dodao i da Sjedinjene Američke Države trenutno rade sa francuskim, britanskim i italijanskim partnerima kako bi poboljšale mogućnosti Nigerije, država Zapadne Afrike i drugih zemalja u borbi protiv pretnji islamista.
Potrebu da se pomogne drugim državama Neler je objasnio činjenicom da će "na kraju Oružane snage SAD biti primorane da napuste ovaj region", a lokalne snage bezbednosti će biti prinuđene da se samostalno bore protiv terorizma i "mi imamo dovoljno mogućnosti da im u tome pomognemo", dodao je on.
Ranije je objavljeno da će SAD izdvojiti 60 miliona dolara za borbu protiv terorizma u afričkom Sahelu.
Pročitajte OVDE kakvu je to operaciju bez presedana Rusija izvela u Siriji?
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dnevnik iz Sirije Miroslava Lazanskog.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA