Najnovije

ZATO HAPSE ALBANSKU "MAFIJU"? Nećete verovati koliko SAD, uz Trampovu podršku, zarađuje od prodaje marihuane!

Prošle godine, legalna prodaja kanabisa je zabeležila snažan skok budući da su ukupne kupovine porasle za 30 procenata.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prodaja marihuane u medicinske i rekreativne svrhe u Sjedinjenim Državama dostići će ove godine 11,7 milijardi dolara, pokazuje analiza tržišta kanabisa koju je uradila kompanija za finanijski konsalting NJu Frontijer Dejta.

Ova firma predviđa da će se do 2019. godine prodaja povećati za 25 posto, i da bi američka legalizovana industrija marihuane mogla za sedam godina da dostigne vrednost od 25 milijardi dolara, prenosi Raša tudej.

„Imajući u vidu da se očekuje da znatan broj država donese mere za legalizaciju kanabisa u naredna 24 meseca, sve veći broj Amerikanaca će moći na legalan način da dođe do marihuane u narednim godinama, što je promena koju je doneo pokret 4/20”, kaže izvršna direktorka NJu Frontijera, Đijada Agire de Karser.

Svake godine 20. aprila (ili 4/20), hiljade Amerikanaca se okupljaju širom zemlje da „slave” i konzumiraju marihuanu, koja je i dalje nezakonita u većini zemalja.

Devet država - Aljaska, Kalifornija, Kolorado, Oregon, Masačusets, Mejn, Nevada, Vermont i Vašington, zajedno sa Vašingtonom DC, već je legalizovalo rekreativnu upotrebu marihuane, mada nisu sve dale dozvolu za njenu prodaju, niti naplaćuju porez od prodaje.

Države u kojima je prodaja dozvoljena zakonom prikupile su više od 1,6 milijardi dolara poreza otkako su donele takve odluke.

Broj pristalica legalizacije konoplje u SAD-u porastao je za više od 60 odsto od 2000. godine, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja iz januara 2018. koje je spoveo NJu Riserč Centar. Ne tako davno, manje od 25 procenata Amerikanaca je podržavalo ideju o legalizacije ove biljke.

Prošle godine, legalna prodaja kanabisa je zabeležila snažan skok budući da su ukupne kupovine porasle za 30 procenata.

Eksperti kažu da će cifre ubrzano rasti zahvaljujući jednoj izjavi koju preduzetnici iz sektora kanabisa tumače kao odobrenje administracije predsednika Donalda Trampa.

Američki senator Kori Gardner izjavio je prošlog meseca da mu je Tramp obećao da će poštovati prava država kada je reč o legalizaciji marihuane i da će podržati zakonodavne promene na federalnom nivou kako bi se uspostavila konzistentnost.

Nekoliko članova Kongresa je podnelo predloge zakona za potpunu legalizaciju kanabisa ili bar za uklanjanje sa liste supstanci koje su pod specijalnim nadzorom.

Ajzak Ditrih, izvršni direktor kompanije MasRuts koja se bavi marihuanom, izjavio je da je predsednik Tramp „podržavši taj zakon, verovatno učinio više za unapređenje rasta regulisane industrije kanabisa nego bilo koji drugi predsednik”, javlja RT.

Pročitajte OVDE za koliko su ojadili albansku mafiju, nedavno, Ameri i Španci.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kanada bi mogla zaraditi milijarde dolara od prodaje legalne marihuane od jula 2018.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA