Najnovije

DA LI JE ALBANSKA PRETNJA OZBILJNA? Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog situacije na Kosovu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno je zakazao za subotu u 8 sati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog situacije na severu Kosova. Naime, prema saznanjima kosovski Albanci za subotu ujutru pripremaju upad na sever Kosova i otimanje akumulacije Gazivode kako bi onemogućili da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu, objavili su pojedini mediji.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub/Pravda)

Danas u 13 sati kosovske bezbednosne službe imaju sastanak sa vrhom tamošnje vlasti kako bi dogovorili detalje ovog scenarija, tvrdi list Kurir.

Podsećamo, danima se u javnosti spekuliše o navodnom dogovoru vlasti u Beogradu i Prištini da Albanci preuzmi sever Kosova kako bi se građani Srbije ubedili da pristanu na davanje stolice u UN Kosovu. Vlast u Beogradu je odbacila ovakve optužbe.

Kako se tvrdi, upad na sever Kosova ima za cilj da onemogući formiranje Zajednice srpskih opština za šta rok ističe sutra, 4. avgusta, i napravili srpsku pregovaračku poziciju nepovoljnijom za pregovore u Briselu. Vojska Srbije, srpska policija i bezbednosne službe su u stanju pripravnosti.

Šta Malagurski kaže o politici Aleksandra Vučića saznajte OVDE.

Izvor: Kurir/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Marko Jakšić o politici Aleksandra Vučića na Kosmetu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA