Najnovije

Dok se Vučić sa Tačijem rukovao u Sofiji, ispred zgrade stajala majka sa slikom srpskog vojnika ubijenog na Košarama (VIDEO/FOTO)

Grupa Srba danas je održala protest ispred zgrade Nacionalne palate kulture u Sofiji gde je u tom trenutku trajao samit ledera EU i zapadnog Balkana.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Srbi su držali transparent "Kosovo je Srbija", dok je pored stajala Lozana Radoičić sa fotografijom sina kojeg su šiptarski teroristi ubili na Kosovu i Mehiji kod karaule Košare. Vest o ovome preneo je jedan od najtiražnijih bugarskih portala news.bg.

Naime, kako je obavestio ovaj bugarski portal, predstavnici inicijative „ Nema predaje – Kosovo je srce Srbije”, koja je od tokom februara, marta i aprila organizovala niz protesta protiv davanja stolice šiptarskim okupatorima na Kosmetu u UN, kao i Lozanka Radoičić, majka poginulog srpskog vojnika na Košarama su zajedno sa urednikom portala Srbin.info, Dejanom Petrom Zlatanovićem, pojavili su se u Sofiji, ispred zgrade gde se održava pomenut EU samit, sa jasnom porukom celom svetu da je Kosovo Srbija, a da srpski narod ne želi da uđe u EU i NATO pakt, odnosno da mu ne treba pomoć MMF.

Transaparent u Sofiji (Foto: Srbin.info)

Transperantan, na kome je pisalo  „Kosovo je Srbija“ je bio ručno obojen, a u u njegovom donjem delo su bili napisanaimena EU, MMF-a i NATO-a, čiji su nazivi bili su prekoračeni. Uprkos jakom obezbeđenju od preko 1000 policajaca oni su uspeli da se probiju blizu ugrade i pokažu svoj protest.

Podsetimo, danas su se u Sofiji susreli i razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i terorista i predstavnik tzv. Kosova Hašim Tači. Prema Vučićevim rečima razgovor je bio kratak tj. da su razmenili nekoliko rečenica tokom zajedničkog slikanja učesnika samita.

Nakon policijske zabrane Sveroditeljsko protesta saznajte OVDE šta najavljuju roditelji u subotu.

Izvor: Srbin.info/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA