Najnovije

NEKA MI VUČIĆ KAŽE AKO MISLI DA NE RADIM DOBRO: Dačić odgovorio na prozivke naprednjaka

Šef diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da ga ne zanimaju zamerke koje mu upućuju funkcioneri Srpske napredne stranke, te da, ukoliko su naprednjaci nezadovoljni njegovim radom, to treba da mu kaže predsednik države i SNS Aleksandar Vučić.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Pošto im je sve toliko loše i pošto je ovo bruka, verujem da će istog trenutka da odu iz vlasti

Povod za Dačićevu reakciju bila je kritika koju je na njegov račun i račun SPS uputio potpredsednik SNS Milenko Jovanov revoltiran napadom Milutina Mrkonjića na vlast i tvrdnjom počasnog predsednika SPS da je osuđujuća presuda i kazna od godinu dana zatvora izrečena Mirjani Marković sramota za ovu vlast.

- Ako je nešto bruka i sramota ove vlasti, siguran sam da će Milutin Mrkonjić i Ivica Dačić odmah da je napuste. Pošto im je sve toliko loše i pošto je ovo bruka, verujem da će istog trenutka da napuste ovu vlast - poručio je Jovanov.

Čista prepucavanja

U odgovoru na prozivku iz SNS, Dačić u izjavi za Srpski telegraf ističe da u danu kada ima sastanak sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim (pogledaj okvir) ne želi da se "bavi glupostima".

- Ako SNS ima primedbi na moj rad i želi da se povučem, ima ko će mi to reći. Molim sve da shvate da ovo što radim ima neprocenjivi značaj za Srbiju i da me ne mešaju u dnevnu politiku - kaže lider socijalista.
Bavim se stvarima u interesu države, molio bih da me ne uvlače u razne bespotrebne polemike

Ističe da su mu od dnevnopolitičkih prepucavanja važniji zadaci koje obavlja u Ministarstvu spoljnih poslova.

- Bavim se mnogo ozbiljnijim stvarima u interesu države i molio bih sve da me ne uvlače u razne bespotrebne polemike. Ako već ne osećaju potrebu da kažu barem jednu lepu reč o onome što radim u interesu Srbije, molio bih da me ne spominju i kad su besmislene rasprave u pitanju. Naročito zbog toga što ne dajem nikakav povod za to jer se bavim svojim poslom - apelovao je srpski šef diplomatije.

Bez veze sa partijom

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić u sredu je žestoko opleo po vladajućoj garnituri, u kojoj je i njegova partija.

- Sramota! Sramota za jednu ozbiljnu državu kao što je Srbija i za ovu vlast da se nastavi pogrom prema porodici Milošević, posebno prema drugarici Miri Marković, koji je započet posle petooktobarskih revolucionarnih promena i NATO agresije na našu zemlju.

Sramota da nismo smogli snage da tu presudu učinimo makar malo ozbiljnom, a ne da na tako neozbiljan način bez ikakvih dokaza i činjenica donesemo presudu i da osudimo ljude koji stvarno apsolutno nisu krivi za to - poručio je Mrkonjić istakavši da njegov stav nema veze s partijom.

Sramota za Srbiju i za ovu vlast što je nastavljen pogrom prema drugarici Miri Marković

Odlukom Višeg suda u Beogradu, nekadašnja predsednica JUL Mirjana Marković osuđena je na godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova.

Lažovčina Pacoli

Šef diplomatije takozvane države Kosovo Bedžet Pacoli objavio je na Fejsbuk profilu da je razgovarao sa liberijskim predsednikom Žoržom Veom i da mu je on rekao da će Liberija da otvori ambasadu u Prištini iako je pre samo nekoliko dana u Beogradu ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej Dačiću predao notu o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti. Reagujući na Pacolijeve tvrdnje, Dačić tvrdi da su u pitanju neistine.

- Što se tiče Pacolija, samo nek pokaže papir, da ga ima, sigurno bi ga pokazao. Laže, kakva ambasada u Prištini - poručuje Dačić.
Lavrov: Ivici ruski dres sa brojem 10

Dačić se juče u Moskvi razgovarao sa Sergejem Lavrovim, a dvojica šefova diplomatije ocenili su da nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata pokazuju da se odnosi dve zemlje kontinuirano i produktivno razvijaju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Lavrov je na kraju susreta uručio je šefu srpske diplomatije dres fudbalske reprezentacije Rusije s brojem deset i imenom Dačić.

O unapređenju ekonomske saradnje, saradnji u oblasti energetike, poljoprivrede, kao i o zajedničkim projektima u sferi privrede, Dačić je razgovarao s potpredsednikom Vlade Rusije Jurijem Borisovim.

Putinu od Palme dres i bokserske rukavice

Ako se u dijalog Beograda i Prištine uključe i Amerikanci, Srbija će tražiti da se uključi i Rusija, izjavio u Moskvi predsednik JS Dragan Marković Palma. On je u razgovoru sa visokim funkcionerom Putinove partije Jedinstvena Rusija Sergejem Železnjakom istakao da te dve stranke imaju mnogo programskih sličnosti.

- Takođe, Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji - rekao je Marković i dodao da njegova partija ima odlične odnose sa AKT partijom turskog predsednika Erdogana, a u Austriji sa Slobodarskom partijom Hansa Kristijana Štrahea i predložio da Jedinstvena Srbija i Jedinstvena Rusija potpišu sporazum o saradnji.

Počitajte OVDE kakvu je poruku Vučiću poslao mitropolit Amfilohije u vezi sa najavljenim referendumom o Kosovu i Metohiji.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić u Moskvi sa Lavrovom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA