Najnovije

Vučić odbio „američki paket“ za Kosovo: Šiptari razočarani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je radni dokument u vezi sa rešavanjem kosovskog problema poznatiji kao „američki paket“.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Vučić je taj dokument ocenio nedostojnim pažnje i neprihvatljivim za našu zemlju, tako da sa njim nije ni hteo da upoznaje javnost, saznaju „Novosti“.

„Postojanje ovog ’non pejpera‘, koji je nedavno neformalnim diplomatskim kanalima prosleđen na Andrićev venac, u subotu je potvrdio i zamenik premijera tzv. Kosova Enver Hodžaj, uzalud se nadajući da će Beograd prihvatiti taj papir kojim se od nas traži da praktično indirektno priznamo nezavisnost lažne države“, navodi beogradski list.

Kako se ističe, predstavnicima Kosova i Srbije su predstavljena četiri stuba za istorijski sporazum, a iz Prištine su stigli i glasovi da je rešenje otvorenih bilateralnih pitanja između dve zemlje međusobno priznanje, kao i da je to papir koji u rukama ima i Beograd.

Informaciju o odbacivanju “američkog paketa” preneli su i vodeći šiptarski mediji kao razočaravajuću. Međutim, oni ipak ukazuju da informacija iz srpskih medija još uvek nije zvanično potvrđena.

Šta Dodik kaže o BiH, Kosovu i promeni granica na Balkanu saznajte OVDE.

Izvor: Rs.sputniknews.com/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Cvjetin Milivojević o režimu Aleksandra Vučića.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA