Najnovije

PROKLETSTVU PREDATI RASPOP DEDEIĆ: Irinej da digne ruke od Crne Gore

Lider udruženja građana tzv. Crnogorske pravoslavne "crkve", anatemisani raspop Miraš poručio je poglavaru Srpske pravoslavne crkve Irineju da „digne ruke od Crne Gore“ i dodao da tzv. CPC neće biti rob beogradskoj patrijaršiji, prenosi danas RTCG.

Prokletstvu predati raspop Miraš navodi da je ocena partijarha srpskog Irineja, da je položaj SPC u Crnoj Gori gori nego u vreme osmanske vladavine, a položaj Srba kao u doba NDH, indirektno brutalno mešanje zvanične Srbije u unutrašnja pitanja zemlje.

Ta izjava ima za cilj raspirivanje verskih strasti srpskih nacionalista i ujedno najavljuje rat, koji će da povedu protiv Crne Gore, upozorio je raspop Miraš.

Nesporno je poduprta i silom Srbije, koja nastoji da svoju hegemoniju nametne Crnoj Gori, i očituje velikosrpsku težnju za rušenjem ustavnoga poretka i otimanjem naše crkvene imovine, dodao je on.

Prema rečima raspopa Miraša, u proteklih 30 godina manastir Ostrog i većinu ostalih, SPC je preoblikovala da liče na „srbijansko vašarište i sabiralište novca, i negaciju svih deset božjih zapovesti“.

„I ja i on, i svi oni koji upravljaju Crnom Gorom i Srbijom, znaju da je u Crnoj Gori, do 1996. godine, sva crkvena imovina bila u vlasništvu, sela, bratstava i države. A onda su je Irinejeva duhovna đeca, koristeći se okolnostima da je zemljom upravljao beogradski okupacioni režim, deo te imovine nezakonito upisali u vlasništvo Beogradske patrijaršije“, naveo je anatemisani raspop Miraš.

Paspop Miraš, inače vodi malobrojnu grupu građana koji sebe nazivaju Crnogorska Pravoslavna “Crkva”. Ovaj, svojevremeno, veliki Srbin, kako se predstavljao u Italijanskoj štampi, bio je sveštenik Vaseljenske Patrijaršije u toj zemlji. Nakon više prestupa, među kojima su bili neki od najtežih mogućih za hrišćanina, prvo mu je oduzet čin i zabranjeno činodejstvo, a nakon ponovljenih prestupa Vaseljenski Patrijarh ga je izbacio iz Crkve i anatemisao. 

Nakon što je odlukom Crkvenog suda prestao da bude hrišćanin i sveštenik došao je u Crnu Goru i na mestu lidera sekte u narodu poznate kao “Crnogorski Putujući Cirkus”, zamenio takođe anatemisanog Antonija Abramovića koji je izbačen svojevremeno iz SPC zbog homoseksualnih bludnih radnji i kršelja monaškog zaveta celomudrenosti (uzdržavanja od seksualnih odnosa).

Prisustvo Ane Brnabić na sastanku Bilderberg grupe je signal za uzbunu Srbima, više o tome OVDE.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Otac Joil o raspopu Mirašu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA