Najnovije

POZADINA AGRESIJE DUBLJA NEGO ŠTO SE ZNA: Srbiju su bombardovali zbog tajnog projekta

Rasparčavanje Jugoslavije, koje je kulmiralo bombardovanjem SRJ 1999.godine i otimanje KiM od Srbije, predstavljao je američku odmazdu zato što ih je prevario Josip Broz Tito.

NATO bombardovanje (Foto: Pravda)

Za mnoge je ovo teorija zavere, ali istraživanja istoričara govore drugačije. Kada se sve ogoli, suština je velika prevara koju je Tito uradio još šezdesetih godina. Maršal je tada SAD prodao svemirski program, dobivši 2,5 milijardi dolara, i jaku političku i ekonomsku podršku narednih godina, sve dok se nije ispostavilo da taj program ne može da se ostvari zbog onoga zbog čega je kupljen. I zbog toga Tito odnosno Jugoslavija nije mogla da prođe nekažnjeno.

Amerikanci su bili svesni da Rusi prednjače, a Jugoslavija u to vreme razvija projekat svemirski program pod nazivom 505.

Ime je dobila po super tajnom objektu 505, lokacija za testiranje koja se nalazila kod Bihaća, u sklopu najvećeg podzemnog aerodroma “Željava”. Shvatajući da je ovaj projekat skup Tito je prodao Amerikacima. Nekoliko godina kasnije ispostavilo se da je projekat nepotpun. Tito sa predsednikom SAD pokušava da izgladi stvari ali, Kenedi mu govori da upotpuni projekat ili vrati novac. Međutim naredni predsednik DŽonson nije hteo da se sretne sa Titom pa je u posetu poslao državnog sekretara. Tito u tajnosti šalje 26 inžinjera NASA centra da reši problem, ali uspeha nije bilo.

"Žele da nas naprave budalama. To je najveća prokleta zbrka papira koju sam ikada video", rekao je američki predsednik Lindon DŽonson državnom sekretaru Dinu Raskom 1964. godine te ga poslao u Beograd da isporuči ultimatum Titu!

Američka osveta realizovana je primenom tajnog dokumenta CIA o dezintegraciji SFRJ, koji je u međuvremenu do detalja osmišljen. U tom papiru, između ostalog, piše da Jugoslaviju treba destabilizovati, sarađivati tesno sa republikama i u njima podsticati procese odvajanja, a na kraju i kazniti celu državu bombama kada za to dođe vreme.

Ako 2020. pobedi Hilari, SAD nikada neće imati slobodne izbore, a svet će biti u nikad većoj opasnosti! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA