Najnovije

UKRAJINCI TVRDI DA SU OSVOJILI 15 KVADRATNIH KILOMETARA TEROTORIJE: Ubrzo je stigao odgovor iz Donjecka

Ukrajinske bezbednosne snage preuzele su kontrolu nad teritorijom od 15 kvadratnih kilometara u Donbasu, rekao je komandant operacije Ujedinjenih snaga Ukrajine Sergej Naev.

Ukrajinske snage (Foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima, vojni plan je da se što više premeste položaji iz naselja. Teritorije koje su zauzete predstavljaju neutralnu zonu na liniji kontakta.

Akcije ukrajinske vojske suprotne su Minskim ugovorima. U Rusiji su više puta ukazivali na potrebu potpunog poštivanja sporazuma. Vladimir Putin ih je nazvao "nespornim osnovama za rešavanje krize". Istovremeno, Kremlj je naglasio da kijevske vlasti neprekidno "torpeduju i blokiraju" sporazume iz Minska.

Ubrzo se ovim povodom oglasio i DNR.

- Saopštenje ukrajinskih nasilnika o preuzimanju kontrole nad novim teritorijama u Donbasu je priznanje Kijeva da krši Minske sporazume i pokušaj da se zauzimanje naselja u neutralnoj zoni predstavi kao pobeda - saopšteno je iz Operativne komande Donjecke Narodne Republike.

"Izjava Naeva samo potvrđuje kršenje Minskih sporazuma od strane Kijeva i skrećemo pažnju svetskoj zajednici. Pri tome ovde ne govorimo o stvarnim pobedama Kijeva. Jedinstveno je to što su u stanju da idu u sela u sivoj zoni, gde naših jedinica nema, a zatim to predstavljaju kao pobedu i oslobođene teritorije", navodi komanda Vojske DNR.

"Reči Naeva o budućim planovima nasilnika da "poboljšaju" njihove položaje samo potvrđuju činjenicu da Kijev nije usmeren na mirno rešenje sukoba u Donbasu, te ima za cilj poboljšanje moralnog i psihološkog stanja ukrajinskih boraca", navodi se u saopštenju.

Uznemirujuće snimke borbi SAA sa teroristima u Siriji pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snajperski rat, trejler za film o srpskom snajperisti u DNR.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA