Najnovije

Dvoglavio orao raširenih krila izazvao paniku kod liberala u Srbiji: Da li počinje rat?

Saopštenja i akcije Srpske desnice kao i izjave njenog predsednika Miše Vacića svakodnevno su na udaru liberalnih snaga i njihovih medija, a sada se na udaru našao i novi grb ovog pokreta. Srpska desnica je predhodnih dana oblepila Beograd svojim simbolima što je kod liberalnih krugova izazvalo šok.

Novi grb Srpske desnice (Foto: Srpska desnica)

Naime, Srpska desnica je nedavno predstavila svoj novi simbol, beli dvoglavi orao raširenih krila sa štitom sa ocilima, a iznad orla je carska kruna Dušana Silnog. Reč je o sličnom grbu kakav je nekad imala Vojska Jugoslavije i vojna policija što je uplašilo i razljutilo liberale.

U brojnim negativnim komentarima na Tviteru, Srpska desnica se optužuje da izborom grba planira formiranje paravojnih formacija, proglašava ratno stanje i poziva na rat. Naravno, mnogi od njih su podsetili na poruke Miše Vacića u kojima je govorio da je spreman da vrši mobilizaciju kako bi oslobodio Kosovo.

- Ko je dozvolio Srpskoj desnici da koristi ratni vojni grb vojske SRJ , specijalnih jedinica, graničnih jedinica, vojne policije, padobranskih jedinica (63.) , vojno bezbednosne agencije; Orao dignutih krila označava ratno stanje;  Miša Vacić više puta javno najavljivao da će vršiti mobilizaciju, nedavno je javno iz sveg glasa podržao najavu predsednika Vučića da se uvede obavezno redovno služenje vojnog roka. Čak je tražio da u zakonu bude retroaktivno za one koji nisu služili zadnjih godina – neki su od komentara na novi grb SD.

Iz Srpske desnice se još nisu oglasili povodom ovih optužbi.

Pismo podrške Srpske desnice Vladi Rumunije pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Intervju sa Mišom Vacićem.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA