Najnovije

Boris Malagurski: Vučića možemo da nateramo šta god hoćemo (VIDEO)

Poznati srpski reditelj Boris Malagurski bio je gost nove "RasPravde", gde je govorio o tome se režim Aleksandra Vučića može sprečiti da prizna nezavisnost Kosova i šta bi trebalo uraditi da bi se promenio poguban ekonomski model koji uništava Srbiju i mnogih drugim aktuelnim pitanjima.

Boris Malagurski i Aleksandar Vučić (Foto:HelmCast/Jutjub)

Malagurski je rekao da Srbija mora da vodi kampanju u svetu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. On je rekao da “zamrznuti konflikt” nije dobro rešenje i da je potrebna akcija Srbija na odbranu južne srpske pokrajine.

On je rekao da je neophodno raditi i na oslobađanju Srbije koju je uporedio sa kolonijom, i na napuštanju pogubnog neolibralnog koncepta ekonomije i slušanja MMF.

- Da je Amerika dok se bogatila sledila ono što danas MMF govori Srbiji da treba da sledi ona bi danas izvozila samo poljoprivredne proizvode, krzno i ribu, ne bi bila super sila kao danas. Ako predsednik Vučić želi rast onda treba da prestane da se hvali kako ga je MMF pohvalio… – rekao je Malagurski.

On je rekao da ekonomski razvoj nije “Beograd na vodi” niti fontate.

Sa druge strane Malagurski je pohvalio politiku koju aktuelna vlast vodi prema Rusiji, odbijanju da se uvedu sankcije Moskvi pod pritiskom EU, ako i aktivnosti na povlačenju priznanja Kosova.

On je rekao da građani treba svakog dana da vrše pritisak na državne funkcionere kako bi promenili svoju politiku u korist Srbije. Prema njegovim rečima građani bi mogli da nateraju Vučića da radi u njihovom interesu.

- Na svaku vlast treba da vršimo pritisak, čak i na onu koja nam se sviđa – kaže Malagurski.

Malagurski je posebno osudio stvaranje atmosfere da se bez Vučića ništa ne može.

Miodrag  Zarković i Boris Malagurski (Foto: HelmCast)

U emisiji je vođena diskusija između Malagurskog i autora emisije Miodraga Zarkovića o čestitkama koje je gost uputio Hrvatima na rezultat njihove reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu. 

Emisija “RasPravda” se realizuje u saradnji portala Pravda i produkcije HelmCast.

Sve emisije produkcije Pravda pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Velika akcija portala Pravda – Evroazijski i revolucionarni paket, Smak sveta.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube