Najnovije

Državnički čin vraćanje vojnog roka

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je najavio obnovu redovnog služenja vojnog roka. Ta vest je izazvala buru u jednom delu društva, praćeno sa salvom uvreda i napada na tu ideju i njegovog predlagača.

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je najavio obnovu redovnog služenja vojnog roka. Ta vest je izazvala buru u jednom delu društva, praćeno sa salvom uvreda i napada na tu ideju i njegovog predlagača. Srpska desnica u svom programu ima obavezno služenje vojnog roka, i stoga je najprirodnije da svesrdno podržim ovu inicijativu predsednika. Ne samo podržim već apelujem da bude što pre. Nije to pitanje samo državne i nacionalne bezbednosti, podizanja borbene spremnosti stanovnistva za slučaj ne daj Bože bilo kakvih napada od spolja, kao što nije ni samo stvar povećanja fizičkog zdravlja nacije, uspostavljanja discipline i odgovornosti kod mladih, obavezno služenje vojnog roka je višestruko korisna stvar.

Samo vrlo loša vlast, kao što je bila nenarodna vlast režima Borisa Tadića, koja se plašila svog naroda i koja je ukinula redovno služenje vojnog roka, usled velikih narodnih pobuna februara 2008. oko Kosova, oktobra 2010. oko parade pedera, 2011.na severu Kosova barikade, „žuti“ su znali da ih narod ne voli i zato su ga i „razoružali“, plus da okalšaju stranom faktoru koji želi Srbiju na nogama, pa kad već ima marionetsku vladu, da onda i narod bude nespreman na bilo kakav otpor stranom zavojevaču.

Ukidanje vojnog roka vlo loša stvar, jer ako razoružate građanina vlast može da radi šta hoće. Jedino čega se loša vlast može plašiti je građani koji umeju da rukuju oružijem. Upravo je građanska vojska jedno od nasleđa francuske revolucije. Uz bratstvo, slobodu i jednakost, naoružan narod kao otpor otuđenoj od naroda političkoj oligarhiji je preduslov za mir i demokratiju. Kako današnji predsednik Republike sam uživa poverenje od 55% građana, on nema bojazni da se brine običenog naroda, već kao pravi domaćin i gazda svoje zemlje, on se brine o zaštiti svog domaćinstva, o zaštiti svojih građana i naše republike. Dakle upravo je vraćanje redovnog služenja vojnog roka najveći čin stabilnosti demokratije i podizanja opšte bezbednosti društva.

Jedan od temelja i slobode u američkoj revoluciji je upravo naoružan narod, stoga je i u sam ustav SAD i to kao čak 2.amandman uneto pravo da slobodni građanin može posedovati i nositi oružije, čak i automatske puške. Naravno mi kao država smo još daleko od tog stepena slobode i ostvarenja lične i nacionalne zaštite. Ali ozbiljan napredak u podizanju sigurnosti je vraćanje vojnog roka. Za početak da opet kao nekada mladi naraštaji uče o rukovanju oružijem, zlu ne trebalo i makar ga nikad ne upotrebili, velika je stvar kada celokupno stanovništvo je obučeno i fizički spremno da u odbrani otadžbine i slobode ga upotrebi. Baš je i otac američke nacije rekao: „kada vlada oduzima građanima pravo da nose oružije, gražani postaju dužni da oduzmu vladino pravo da upravlja“. Upravo se to desilo DS- u, 2011.ukinuto redovno služenje vojnog roka, 2012. je DS otišao u političku istoriju, gde će se s obzirom na deobe kojima je podložan zauvek i nalaziti. Dok današnji predsednik republike, po izbornim rezultatima slobodno možemo reći prvi ozbiljni državnik savremenog doba srpske nacije, jer iza njega ne stoji samo njegova partija SNS, već ga kao predsednika podržavaju i SPS, PUPS, SNP, SDP, JS, PS, i mnogi drugi pa i moja Srpska desnica, vraća svom narodu pravo da može da nauči da rukuje oružijem i da verno služe u odbrani svoje zemlje.

Stoga predsedniče požuri, Srbi su spremni i gladni da služe svojoj Srbiji.

Kako je portparol Srpske desnice Ivana Borić odgovorila Čedomiru Jovanoviću pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Akcija Srpske desnice protiv Saše Jankovića.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA