Najnovije

SVE SRPSKO ZABRANJUJU: Pa i Novu godinu

Pošto im je zabranjena organizacija proslave pravoslavne Nove godine na glavnom trgu u Podgorici, Demokratski front saopštio da će doček provesti u hramu Hrsitovog vaskrsenja, gde će Amfilohije služiti moleban.

Podgorica (Foto: Jutjub)

Kako je lokalna uprava Podgorice zabranila Demokratskom frontu organizovanje proslave pravoslavne Nove godine na glavnom trgu, iz tog političkog saveza su saopštili da su se konsultovali sa mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem, te odlučili da ne prihvataju eventualne rezervne lokacije.

Kako su kazali iz tog političkog saveza “uprkos brojnim opstrukcijama” pravoslavnu Novu godinu će dočekati i proslaviti u hramu Hrsitovog vaskrsenja, gde će mitropolit Afilohije u ponoć služiti moleban.

- Nikada nećemo pristati da budemo građani drugog reda, a upravo je to lokalna uprava ovim potezom želela. Nismo primetili da je bilo ko sprečavao da se na tom prostoru proslavi kalendarska Nova godina, niti su tada smetale kućice na trgu, koje se sada koriste kao naivni izgovor da se nama zabrani proslava – rekli su iz DF-a.

Kako su dodali, praznični program na gradskom trgu trebalo je da traje od 19. decembra do 10. januara, ali da su iz Opštinske uprave naknadno odlučili da ga produže do 15. januara, kako bi ih sprečili u nameri proslavljanja pravoslavne Nove godine.

Oni su ranije najavili da će doček sa trubačima i poznatim narodnim muzičarima biti organizovan na trgu Nezavisnosti, međutim, nisu dobili dozvolu lokalne uprave.

Da li je na delu konačno izbacivanje srpstva iz Crne Gore, saznajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Crna Gora – Srpska Sparta

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA