Najnovije

FILM KOJI SVE OBJAŠNJAVA: Zašto su počeli protesti "Pravda za Davida" u Banjaluci (VIDEO)

Više od devet meseci je prošlo od kad je 21-godišnji student iz Banjaluke David Dragićević ubijen u tom gradu. Kontradiktorne i kasnije će se ispostaviti lažne informacije koje je dao MUP o smrti Dragićevića pokrenuli su protest njegove porodice kojem se pridružio i veliki broj građana Banjaluke.

Poslednji snimak Davida Dragićevića (Foto: Jutjub/Pravda)

Krajem 2018. godine došlo je do kulminacije protesta, hapšenja njegovih roditelja i optužbi vlasti Republike Srpske da su spremali državni udar. Ne ulazeći u kvalifikacije kojima se vlast u RS brani od nezadovoljstva građana, izgleda da svi zaboravljaju pravi razlog zašto su protesti krenuli a to je ubistvo jednog mladića i pokušaj zataškavanja od strane policije, što je i sama policija na kraju priznala.

Policija je na početku tvrdila da je Dragićević samoubica, narkoman i lopov, ali je kasnije odustala od tih tvrdnji i priznala grešku. Ispostavilo se da je i prvi obdukcioni nalaz bio lažan. 

Poslednjeg dana 2018. godine objavljen je dokumentarni film o ubistvu Davida Dragićevića i ponašanju policije tokom istrage.

Povodom najnovijih dešavanja u Republici Srpskoj smatramo da opstanak Republike Srpske ne sme biti dovoeden u pitanje, kao što ne sme biti dozvoljeno nikome da odgovornost za svoja krinimalna dela izbegavaju skrivajući se iza Republike Srpske.

Ovaj film detaljno objašnjava zašto su protesti započeli:

Kako SAD vode rat protiv Srba saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA