Najnovije

ŠOK: Evo šta je odlučilo nastavno naučno veće FON-a u vezi sa doktoratom Siniše Malog!

Fakultet organizacionih nauka usvojio je većinom glasova Nastavno-naučnog veća izveštaj o doktoratu Siniše Malog, kojim je predloženo da se ministru finansija izrekne javna opomena zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata.

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

Nastavno-naučno veće usvojilo je izveštaj Etičke komisije FON-a, kojim se utvrđuje postojanje neakademskog ponašanja. To veće predložilo je meru izricanja javne osude, navodi se u saopštenju FON-a.

Univerzitet u Beogradu ranije je obećao da će do 4. novembra da donese odluku da li će Malom dodeliti doktorsku titulu ili disertaciju proglasiti plagijatom.

Na vanrednoj sednici Nastavno-naučnog veća FON jedina tačka dnevnog reda danas je bila tema doktorata Siniše Malog i glasanje o izveštaju koji je sačinila Etička komisija fakulteta.

Etička komisija FON-a je članovima Nastavno-naučnog veća FON-a dostavila svoj izveštaj sa mišljenjem i predlogom izricanja mere javne opomene, 26. oktobra 2019. godine, po hitnom postupku.

Izveštaj Etičke komisije sačinjen je na osnovu dostavljenog materijala Stručne komisije, koju su činili dr Dejan Erić, redovni profesor Beogradske bankarske akademije, dr Vinko Kandžija, profesor emeritus na Univerzitetu u Rijeci, dr Tomaž Čater, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u LJubljani i dr Dragan Mikerević, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

O doktoratu Siniše Malog će odlučiti Univerzitet i to, prema ranijoj izjavi rektorke, do 4. novembra, kada će javnost konačno dobiti odgovor na pitanje da li je doktorat Siniše Malog plagijat ili ne.

Pročitajte OVDE  kakva se to katastorfa dešava u južnoj Srbiji.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA