Najnovije

LUDILO MOZGA ANE BRNABIĆ: Evo šta je premijerka rekla o postavljanju hidroelektrana!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je besmisleno u potpunosti zabraniti izgradnju mini hidroelektrana i ocenila da je to tema koja je politizovana, a nema nikakve veze sa politikom.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje poslanika Đorđa Vukadinovića dokle se stiglo sa izmenama Zakona o zaštiti prirode i da li će one zaista sadržati zabranu izgradnje mini hidroelektrana, ili samo zabranu u zaštićenim područjima.

Brnabić je rekla da u potpunosti razume potrebu za zaštitom životne sredine i da je apsolutno za to, ali da misli da se u Srbiji ponovo ide u ekstreme kada je reč o nekim problemima posebno zato što, dodala je, volimo da politizujemo neke teme koje nemaju nikakave veze sa politikom, kao što je izgradnja mini hidroelektrana.

- Korak po korak došli smo do toga da bi trebalo potpuno zabraniti izgradnju mini hidroelektrana, a ne samo u zaštićenim područjima - rekla je ona i ocenila da je to u potpunosti besmisleno.

Navela je da je 2018. godine u Evropi ponovo povećana količina električne energije proizvedene u hidroelektranama i to najvećim delom u mini hidroelektranama i konstatovala da zemlje koje mnogo više od Srbije vode računa o zaštiti životne sredine nastavljaju da grade mini hidroelektrane.

- Građani treba da razumeju do koje mere se politizuje ovo pitanje i molim vas da ne idemo u ekstrem, da ne budemo toliko neozbiljna zemlja da kažemo da zbog jednog ili dva problema treba u potpunosti zabraniti male hidroelektrane. Mislim da je to potpuno besmisleno - dodala je Brnabić.

Na pitanje Vukadinovića odgovorio je i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan koji je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno primio delegaciju ljudi koji smatraju da mini hidroelektrane ne treba da postoje u zaštićenim dobrima.

- Ja i dalje mislim da mini hidroelektrane nisu poželjne u zaštićenim dobrima - naveo je Trivan.

Haradinaj sumnja na zaveru protiv bivših pripadnika OVK! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA