Najnovije

TEMELJ NACIONALNE EKONOMIJE: Srpska Desnica osnovala Savet za razvoj malih i srednjih preduzeća (FOTO)

Odlukom predsednika Srpske Desnice Miše Vacića osnovan je Savet za razvoj malih i srednjih preduzeća, čiji će predsednik biti Miloš Kilibarda.

Miša Vacić i Miloš Kilibarda (Foto: Srpska Desnica)

Kilibarada ima desetogodišnje iskustvo u bankarskom sektoru, u oblasti privrede, a trenutno obavlja funkciju pomoćnika direktora banke Poštanska štedionica, u filijali Beograd 1.

„Razvoj malih i srednjih preduzeća bi trebalo da postane budućnost Srbije. Samo na taj način možemo povećati stepen zaposlenosti, sa posebnim akcentom da pomoć treba da bude prioritetno omogućena mladima koji su odlučili da ostanu u mestima svojih rođenja, i da se na taj način poboljšava i ekonomska stabilnost svakog dela Srbije.

Kao Savet Srpske Desnice, zalagaćemo se da mala i srednja preduzeća dobiju pomoć od države u vidu što povoljnijih kredita, sa akcentom na kredite za početnike, a takođe smatramo da je potrebno doneti odluku koja se ogleda kroz subvencije odnosno odlaganje plaćanja obaveza državi za prvih godinu dana poslovanja“, rekao je Miloš Kilibarda dodajući da Srpska Desnica ima jedinstvena programska rešenja koja će u narednom periodu biti prezentovana javnosti.

Miša Vacić i Miloš Kilibarda (Foto: Srpska Desnica)

Predsednik Srpske Desnice kazao je da je Kilibarda „pravi čovek, na pravom mestu“, jer ima praktično iskustvo, što je najvažnije, pri identifikovanju problema sa kojim se susreću preduzetnici u poslovanju.

„Savet za razvoj malih i srednjih preduzeća je osnovan kako bi se sagledali aktuelni problemi i da bi, analizirajući sve probleme definisali prioritete i podigli nivo saradnje između privredika i države u rešavanju istih. Cilj je da se napravi dugoročni plan rešavanja i prevazilaženja svih poteškoća u poslovanju, kao i da se poboljša poslovni ambijent.

Srpska Desnica posebnu pažnju posvećuje podršci malim i srednjim preduzećima, jer smatramo da je upravo to osnov nacionalne ekonomije.“, zaključio je Vacić.

Amerikanci zbog Rusije puštaju Vučića niz vodu! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: nacionalist. rs

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA