Najnovije

"Kada se NATO oporavi, mi ćemo biti tu": Lavrov šaljivo o Makronovoj dijagnozi „moždane smrti“ NATO-a!

Francuski predsednik Emanuel Makron je savršen čovek za dijagnozu "moždane smrti" NATO-a, našalio se ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, dodavši da je Moskva spremna za oporavak vojnog bloka od svih bolesti.

Sergej LAvrov (Foto: ria.ru)

"Ne bih hteo da se upuštam u diskusiju o medicinskoj strani ovog pitanja", rekao je Lavrov novinarima, na sastanku o kontroli oružja u Moskvi.

Sarkastično je dodao:

„Ako je Makron osetio da je dijagnoza koju je postavio NATO-u toliko evidentna - imao je pravo da to izjavi. On bolje poznaje NATO od mene, jer predstavlja zemlju koja je članica saveza."

Lavrov je primetio da je Rusija i dalje zainteresovana za izgradnju obostrano korisnih odnosa sa blokom koji predvode SAD, a koji bi se zasnivali na ravnopravnoj osnovi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da je prekoatlantska vojna alijansa stvorena radi konfrontacije od svog osnivanja. I on se takođe našalio oko Makronovog definisanja NATO-vog trenutnog stanja.

„Da li je NATO živ ili mrtav i koji su njegovi delovi komatozni, to nije na nama da odlučujemo. Nismo patolozi. "

Francuski predsednik je ranije saopštio da NATO prolazi kroz "moždanu smrt" zbog nedostatka koordinacije i razumevanja među svojim članicama.

Nemački kancelar Angela Merkel i šef NATO-a Jens Stoltenberg uvredili su se zbog Makronovog izbora reči, saopštivši da je preterao sa unutrašnjim nesuglasicama vojnog bloka.

Američki državni sekretar otvoreno o zapadnoj alijansi! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA