Najnovije

IDU I U SKUPŠTINU: U utorak u Podgorici sveta arhijerejska liturgija sa sveštenstvom i monaštvom sa teritorije cele Crne Gore!

U utorak u devet sati u hramu Vaskrsenja Hristovog, počeće sveta arhijerejska liturgija kojoj će prisustvovati kompletno sveštenstvo, monaštvo i sestrinstvo sa područja Mitropolije crnogorsko-primorske, Eparhije budimljansko-nikšićke, ali i eparhija SPC koje vekovima žive na teritoriji koju obuhvata današnja Crna Gora.

Amfilohije i Joanikije (Foto: Jutjub)

-Posle toga, svo sveštenstvo potpisaće izjavu odanosti svojoj jedinoj crkvi i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Nakon toga, sveštenstvo će na čelu sa mitropolitom Amfilohijem i vladikom Joanikijom, otići pred Skupštinu Crne Gore, saznaju "Novosti" u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Pročitajte još - Monasi u dubokim molitvama, mošti Svetog Vasilija spremne za put, narod i sveštenstvo poručuju: Kad je muka u pomoć se priziva čudotvorac, ako zatreba branićemo Ostrog!

Istoga dana, u Skupštini Crne Gore, posle usvajanja na sednici Vlade Crne Gore, trebalo bi da počne rasprava o usvajanju Predloga zakona o slobodi veroispovesti, koji u Mitropoliji nazivaju i zakonom o otimanju imovine SPC u Crnoj Gori.

Vlada Crne Gore objavila je danas na Tviteru pet mitova o predlogu zakona o slobodi veroispovesti, a jedan od tih mitova je, kako se tvrdi, da su svi pravoslavni verski objekti na teritoriji Crne Gore vlasništvo SPC.  Pročitajte OVDE  sve detalje o ovome.

Izvor: novosti. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA