Najnovije

STIŽE NAM RUSKI UBICA HELIKOPTERA I KRSTAREĆIH RAKETA: Do kraja ovog meseca u Srbiji PVO sistemi „Pancir-S“

Rusija će do kraja ovog meseca isporučiti nekoliko jedinica kompleksa PVO „Pancir-S“. Ovo je internet portalu Interfaks preneo dobro obavešten izvor iz vojnih struktura.

Pancir S (Foto: mil.ru)

Ovaj izvor je 17.oktobra ove godine preneo da su dve države potpisale kupoprodajni ugovor za nabavku ovih sistema. Dva dana kasnije istu informaciju je potvrdio i ruski vice-premijer dr Jurij Borisov. Predsednik Republike Srbije je 25.oktobra ove godine saopštio da se u kratkom vremenskom okviru očekuje nabavka sistema „Pancir-S“.

Ruska Federacija ne očekuje raskid ovog ugovora usled mogućih ekonomskih sankcija koje bi SAD mogle da uvedu ovoj državi, ističe Borisov i dodaje da je Srbija pouzdan partner.

96K6 „Pancir S1” je protivvazduhoplovni hibridni raketno-topovski sistem kratkog dometa namenjen za zaštitu civilnih i vojnih objekata od napada svim savremenim i perspektivnim sredstvima vazdušnog napada, u svim meteo uslovima bez obira na doba dana (dan/noć), pri masovnoj upotrebi protivničkih sistema za protivelektronsku borbu.

Raketama može da gađa ciljeve na daljini 20km/ visini 15km, dok topovima pokriva daljinu do 5000 metara. Topovi dejstvuju brzinom od oko 4,800 granata u minuti. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti sistem se može upotrebiti i protiv kopnenih i nadvodnih ciljeva.

Ameri imaju crne slutnje. Razvijaju tehnološku superiornost, a imaju i Kinu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA